Vörös szőnyeg: Aranyglóbusz 2012

Anna, 2012. január 16. hétfő

Beverly Hillsben állt a bál: az éjszaka tartották ugyanis a 2012. évi (sorrendben a 69.) Aranyglóbusz filmes díjátadót a Hilton Hotelben. Jelentősen megnőtt az egy négyzetméterre eső ékszermennyiség és egy főre eső pezsgőfogyasztás. A nemes vendégek még nemesebb 2002-es Moët & Chandon pezsgőt ihattak örömükben (vagy bánatukban). A sziporkázó levegőről a csípősnyelvű Ricky Gervais, az esemény házigazdája gondoskodott – nem kímélve senkit és semmit. Kisebb botrány lett abból (is), hogy míg a fél világ éhezik és világválság van, az 1400 fős vendégsereg vacsoramenüjében arannyal megszórt csokoládésüti is szerepel…

Két konferanszié nagyestélyiben:
Sarah Michelle Gellar
“tintapacás” Monique Lhuillier ruhában
és Piper Perabo meghatározhatatlan színű organzában.

A jelöltek és nyertesek névsora elérhető például itt, mi most nézzük miben lejtett végig a vörös szőnyegen a színészvilág krémje. Kezdjük a sort a hölgyekkel (a képek kattintásra kinagyulnak):

Bérénice Bejo mélykék Gucci estélyije az egyik kedvencem

Ben Kingsley felesége, Daniela Lavender natúrszínű, de különleges aranymintával díszített ruháját is a legjobbak közé sorolnám. A natúr (nude) árnyalatai különben nagyon népszerűek voltak, de erről kicsit később…


Dianna Agron áttört mintájú korallpiros Giles Deacon estélyije merész választás volt, de összejött neki. Jó döntés volt ehhez a ruhához a vörös rúzs és az egyszerű feltűzött haj.

Evan Rachel Wood ezzel a Gucci kreációval nem bízta a véletlenre: dekoltázs,  flitter, halpénz, tollak. A ruha inkább különleges, mint szép.

Angelina Jolie végre nem feketében! Egyik kedvencétől, az Atelier Versace-től választotta ezt a szépséges, vörös hajtással és a csípőnél egy különleges húzott varrással megbolondított estélyit. Kiegészítésképpen vörös ajkak, színben pontosan illeszkedő Louboutin clutch és a ruha színében választott Versace szaténcipellő.


Helen Mirren újabb királynői jelenése. Egyszerűen tökéletes választás.

Julianne Moore egy nagyonfodros fekete pántnélküli estélyit választott. A színésznő vörös hajához és világos bőréhez telitalálat volt a hosszú zöld fülbevaló párosítása.

Tina Fey viszont az élő példa rá, hogy nem mindenkinek áll jól ez a domborulat-hangsúlyozó ruhafazon. Ez az Oscar de la Renta estélyi önmagában nagyon szép, de túlságosan is kihangsúlyozza a színésznő széles csípőjét.


Sofia Vergara is hableányosra vette a figurát, ő egy éjkék Vera Wang estélyit választott erre az alkalomra. A ruha alján az anyag különleges rétegzése szó szerint megbabonázó @-)

Claire Danes a nagy visszatérő! Az 1996-os Romeo+Júlia óta nem igazán alakított emlékezeteseket, aztán jön a 2011-ben indult Homeland című sorozat, és Claire haza is viheti a legjobb drámai sorozatszínésznői teljesítményért járó Aranyglóbuszt. Az eseményre Ms. Danes egy fehér-fekete J. Mendel estélyit választott zárt előrésszel, de annál különlegesebb hátrésszel.

Kate Winslet, a másik díjazott (a Mildred Pierce-ért) ugyancsak a fehér-fekete kombinációra voksolt: a Jenny Packham selyemruhához Swarovski-kristályokkal kirakott övet és minimál sminket választott. A ruha dekoltázsának kulcslyuk- (keyhole) megoldása különben a legújabb trendek szerint való.

Hála az égnek, az utóbbi időben Nicole Richie stílusérzéke kezdett normalizálódni. Jó választás volt ez a csillogó Julien Macdonald estélyi az egyszerű fazonnal de különleges mintával.

A harsány színekkel (amelyek kívül esnek a fehér-fekete-piros szentháromságon) nagyon mellé lehet fogni. Ezúttal viszont Maria Menounosnak sikerült jól választania.

… ellentétben mondjuk Paula Patton Monique Lhuillier (szembántó) estélyijével.

De a jelenlévő hölgyek többsége inkább a biztonságos (és kicsit unalmas) nude árnyalatokat választotta. Ahogyan Heidi Klum is ezzel a Calvin Klein selyemruhával. (Ebben az outfitben nem is a ruha a lényeg, hanem a majd’ egymillió dollár értékű Lorraine Schwartz türkiz nyakék…)

Volt néhány olyan ruhaválasztás, amit nem nagyon tudtam hová tenni: furák voltak, semmilyenek vagy egyszerűen unalmasak…

Az egyik legnagyobb csalódás Julianna Margulies volt. Nem tudom, hogy gondolta komolyan ezt a ruhát a GG-ra.  Stylist-ot kellene cserélni, Julianna… :(

Natalie Portmantól is egy kicsit többet vártam volna el, mint ezt a fukszialila Lanvin borzadályt. A tavalyi ikonikus Viktor&Rolf rózsadíszes estélyivel magasra tette a mércét. Meg hát ez az esemény volt a visszatérése a szülés után…

Tilda Swinton lehet egy zseniális színésznő a filmvásznon, de a vörös szőnyegen elég furán szokott kinézni. Ezúttal egy kicsit nőiesebbre vette (próbálta) a hangot, de még így is az ijesztő és az érdekes határán egyensúlyoz…

Busy Phillips ráérzett arra, hogy a húszas évek rojtos ruhái újra nagyon divatosak, épp csak a fazonnal lőtt mellé – teljesen formátlanná teszik a hosszú rojtok a ruhát (habár elég szép a félvállas nyakmegoldás).

Amanda Peet pedig valószínűleg későn ébredt fel, hogy nincs még mit felvennie a GG díjátadóra és aznap reggel reciklálta a nagyi függönyeit a konyhaablakból.

Ez egy teljesen szubjektív válogatás volt a Golden Globe vörös szőnyegéről. Ha kíváncsiak vagytok a többi ruhára, itt találhattok egy bővebb válogatást: huffpost/style Golden Girls.

Holnap egy kicsit szemügyre vesszük a jelenlevő férfigárda színe-virágját is.

Addig is,  szerintetek melyik volt a legjobb és legrosszabb ruhaválasztás?

képek: WireImage, Getty photos via Huffpost

Címkék: , , ,

Egy hozzászólás ”

  1. kövi sára:

    evan rachel wood, julianne moore.