Vissza a jövőbe?

GG, 2009. március 13. péntek

Párizs leginnovatív designerei a következő szezonban az űrkorszaki ihletettségű ruháknak osztottak szerepet, méghozzá olyanoknak, ahogy azt anno a hatvanas évek filmjeiben elképzelték. Fémes hatású anyagok, geometrikus formák és széles parancsnoki vállak jellemzik a földi űrhajósokat. Ugyanakkor mindezt körbellengi egy a régmúlt időket idéző romantikus hangulat. Jó példák rá a Balenciaga divatház modelljei.

Balmainék csillagporral meghintett ruháin a futurisztikus érzést a kiugró vállak erősítik.

Bruno Pieters kollekciója a geometriára épül, precíz, mondhatni vonalzóval készült formákat láthatunk ezeken a gondosan megtervezett alkotásokon.

Nina Ricci femme fatale-jai jól struktúrált, csillogó ruháikban és magasított talpú holdjáróikkal hódították meg űr híjján a kifutókat.

Rick Owens mintha a Csillagok Háborúja hetedik részéhez tervezte volna kollekcióját, bármelyik darabja megállná a helyét az eposz következő részében.

[gg]

Címkék: , , , , , , ,

6 hozzászólás ”

 1. kesztió:

  Észrevette valaki, hogy Nina Ricci modellje (5. képsor) botrányosan sovány?

  Vajon ki vállalja ezért a felelősséget, mert a jelenség lassanként kezd a büntetőjog szférájába átcsúszni.
  Ha a modell saját elszállt agya miatt néz ki úgy, mint egy csillogó ruhákba öltöztetett csontváz, privát nyomora, de akkor is súlyos felelőtlenség kifutóra küldeni őt (értsd: divatosként, azaz követendő példaként bemutatni).

  Ha viszont a modell munkaadói áltat támasztott feltételek kényszerítették a lányt arra, hogy ennyire lefogyjon, ezért valakinek szigorúan – akár büntetőjogilag – felelnie kell.

  Divatblog vagytok; ha ti nem szólaltok fel a csontkollekció-hóbort megfékezése érdekében, akkor ki tegye meg?!

 2. Kücsük:

  Pont ez szúrt szemet nekem is… azon kívül, hogy ezek a ruhák hihetetlenül ocsmányak, már elnézést, de nem találtam jobb szót :) az utolsó kettő talán ember elejébe való, de a többi nagyon elszállt, amolyan kifutóra tervezett modell.

 3. Tünde:

  “Lányok! A hozzászólóknak igazuk van, senki ne próbálja meg otthon utánuk csinálni! A második modell tényleg borzalmasan sovány, azon kívül, hogy ez már ronda, nagyon egészségtelen is!”
  Lehet, hogy én vagyok túl naív már megint, de szerintetek tetszik-e valakinek ez a nő? Szerintem egyáltalán nem utánzásra való a teste. Sajnos olyan, mint azok a zsidók akik túlélték a Auschwitzet… Nem tudom melyik lány vállalná be, hogy utánozza le? Melyik lánynak az álma, hogy ilyen csontsovány legyen? Mindenesetre ha akad valaki ilyen, annak gondolkozása szerintem már eltér a normalitásoktól.
  De most komolyan! Mi szépség van ebben a hölgyben? A két piszkafa lába? Vagy a nagyon kicsi mellei? Netalán az, hogy minden csontja látszik? Hol az egészséges emberen fellelhető izom? Ez már beteges! Nem lehetne utánanézni, hogy ki ez a hölgyemény?

 4. csontvaz wannabe:

  egybol kiszurtam es titokban irigykedtem is ra….

 5. GG:

  köszi a visszajelzéseket, a fotót kicseréltem egy másik Nina Ricci-féle űrfantáziás modellre

 6. V10R1C4:

  Kücsük, most akkor mi is a baj? A kifutón vannak, mert valóban oda való, bemutatós darabok. Pont hülye is lenne ezeket a valóságos mobilszobrokat bárki is felvenni csak úgy.
  Tünde, a ‘hölgyemény’ egyáltalán nem akart téged bántani, egyszerűen csak rögeszmésen rá lehet arra a kattanva, hogy olyan legyen, mint egy papírlap. Mert ‘akkor marad a szakmában’ (biztos?), vagy ‘úgy tökéletes’ (….hullajelölt) Elég baj ez neki, megnézheti a gyomrát, idegrendszerét, ízületeit t idő múlva… magával tol ki, meg néhány hasonszőrű háj-fóbiás, perfekcionista csajjal, aki ugrik, hogy pont így nézzen ki.. Az benne a szomorú, hogy ilyen ványadtan (mert az a lány valóban nem szikár, hanem le van eresztve) hagyják melózni és nem adnak neki egy kis kötelezően ajánlott szabit.
  csonti: okvetlenül szükséges? Én csak ‘monetáris anorexiában’ szenvedtem egy darabig (nem volt pénz => csak mutiba volt kaja), de már az is pont elég volt, hogy egy darabig fájjon a csípőízületem (kiszárad) és síkideg legyek…