Vintage vásár Kolozsváron

x2, 2012. október 9. kedd

Jó hír a kolozsvári fashion victim-eknek, hogy lassan már hagyományosnak számít, hogy időről-időre vintage vásárt tartanak a városban, az aktuális épp most zajlik a Karolina-téren (szeptember 8-9., 11 és 21 óra között).

A felhozatal nagyjából a megszokott: ruhák, táskák, cipők és főleg bizsuk nagy mennyiségben, és változatos minőségben. Ebből a legjobb választék kétségkívül a bizsukból van: egyedi, különleges fülbevalókat 10-15 lejekért vehetünk.

 

Ruhák terén viszont megint kicsit fanyalognunk kell: mintha a legtöbb eladó koncepciója annyi lenne, hogy a turkálókból (esetleg az ócskáról) pár lejekért összevásárolt darabokat – amikről ott az átlag vásárló azt gondolná, hogy rég kimentek a divatból (szerintünk viszont sok esetben nem is voltak soha divatban) – az eredeti ár többszöröséért próbálják meg eladni néhány mindenre elszánt hipszternek.

Persze ezzel az elképzeléssel sem lenne igazából semmi baj, ha az előválogatás valóban minőségi lenne: megspórolnának nekünk egy kimerítő turkáló-túrát, és a komoly fejtörést, hogy ez az izé most tényleg retro, vagy egyszerűen csak ronda? De igazság szerint itt is nagy-nagy türelem kell hozzá, hogy egy kincset érő darabot előbányásszunk, és az árak 35-40 lejnél kezdődnek. Ennek ellenére hipsztereknek valószínűleg így is kihagyhatatlan.

 

test