Vége a puritán daraboknak: íme, az új cipődivat!

admin, 2011. november 8. kedd

Formailag annyira változó az idei ősz-téli divat, hogy nem lehet kiemelni egy bizonyos fazont. Az biztos, hogy vége a puritán daraboknak, már nem a minimalizmus jellemző, mindent szabad:  flitter, bunda, csattok, masnik, kerek és hegyes orr, a tűsarok, a vesszősarok, az egybe talp, a lapostalp stb.

Megjelent a loafer cipő nőiesített változata is, ezek valójában úgy néznek ki, mint a  férfi mokaszinók, magas vaskos sarkakkal és orr résznél dísznyelv, bojtrátét.

River Island

Visszatértek a hatvanas évek vastagabb sarkú kényelmes platform cipői, továbbra is divatosak a lapos férficipőre emlékeztető úgynevezett “brogue” cipők.

Antonio Marras

Olivia Morris brogue-cipők

Az idei ősz-tél egyik kedvenc és praktikus darabja a “kettő az egyben” csizma, amely egyszerre bokacsizma és térd alá érő klasszikus fazonú csizma.

H&M

Az idei ősz egyik legsikeresebbje a Miu Miu gilleteres-csillogó darabja, ilyen cipővel senki nem fog velünk szembejönni, de nagyon sok divatlapban láthatjuk.

Miu Miu

Továbbra is divatban marad Color-blocking, az az a színskála különböző blokkjainak kombinálása. A color-blocking divatirányzat kizárja a mintás darabokat és az egyszínű, telített, úgynevezett rikító tubusszíneket helyezi előtérbe. A fekete, fehér és a szürke kizárva. A színek párosításánál nincs egy bizonyos szabály, hogy milyen színeket lehet vagy szabad kombinálni, a tervezők általában a komplementer színeket kombinálják.  (Török Ilka)

Pierre Hardy

2 hozzászólás ”

  1. topanka:

    Éljen a brogue, nagyon megkedveltem ezt a fazont mostanában.

  2. pancsa:

    jó, hogy visszatértetek!