Urban Legend: városi csodák

Ági, 2014. október 24. péntek

Ködös színek, letisztult vonalak és városi elegancia. Így tudnám pár szóval jellemezni a Delikates 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióját. A tervezőpáros ruhái és kiegészítői klasszikusak és időtállóak, a kis fekete ruha, a zakó, a szoknyák mind alapdarabjai kell hogy legyenek egy modern nő gardróbjának.

A kollekciót bemutató katalógust végignézve (amire ti is rápillanthattok itt) egy olyan életérzés kerített bűvkörébe, amilyeneket csak a régi filmek párizsában sétáló francia nők élhettek át, de még ők sem teljesen, hisz találkozunk jópár újszerű, modern megoldással.

A ruhák nagy része az elegáns vonalat követi, melyet néha megbolondít egy-egy sportosabb vagy merészebb darab. Az anyagok könnyedségét megfelelőképpen egyensúlyozzák a durvább textúrák, mint például a bőr vagy a fém.

A kollekció a “Városi legendák” nevet viseli, amin csak elmosolyodni tudtam, hisz épp itt lenne az ideje, hogy visszatérjen ez a fajta nőiesség életünk mindennapjaiba és ne csak a formális eseményeken merjünk ennyire “szépek” lenni.

És a színek… Eleve a sötéteket szoktam előnyben részesíteni, így könnyű volt engem lekenyerezni, de a megfelelő árnyalat kiválasztása, legyen az sárga, kék vagy szürke, kivétel nélkül minden darabnál sikerült. Mondjuk elsőre becsapott ez a paletta, hisz inkább az ősz és tél hangulatá idézik fel színei és csak később realizáltam, hogy itt egy tavaszi-nyári kollekcióról van szó.

A szezon slágerdarabjának számító midi szoknya a Delikates tavaszi-nyári kolleckiójában is előkelő helyet foglal el, ha végignézitek a képeket, akkor megérthetitek, hogy miért. Kulcsszó: a nőiesség, nomeg a kevesebb néha több.

A kis fekete, ami alapdarabnak számít, úgyszintén helyet kap a kollekcióban, de ne feledkezzünk meg “nagytestvéréről” sem, az estélyiről, mely hasonlóan kacéran villanó hátrésszel rendelkezik. Kifejezetten szimpatikusak az ennyire letisztult és egyszerű vonalvezetésű ruhák, amelyeken a csavar nem eröltetett, hanem magától értetődő.

Ami pedig a kiegészítőket illeti, pontosabban a táskákat, ezek azok az elemek, amelyek egyensúlyba hozzák a Delikates elegáns és lazább darabjait, így egységként egy kifinomult, mégis minden nap hordható, “casual chic” kollekciót kapunk.

A modelleken látható ékszerek úgyszintén sokat dobtak az összhatáson, őket a Rekko Design biztosította, ha bejönnek, akkor itt rájuk találhatsz.

Összességében végigmérve a ruhákat, bármelyiket szívesen viszont látnám a szekrényemben, ugyan kicsit hiányoltam a világosabb árnyalatokat, csak remélni tudom, hogy jövőre majd ők is helyet kapnak a palettán.

A kollekció lookbookját itt, míg egyenként a darabokat itt tekinthetitek meg.

Kinek melyik darab a kedvence?

Címkék: , , ,