Vállunkon a nyolcvanas évek

GG, 2009. május 5. kedd

Ez az amit nem hittünk volna, mégis megtörtént: a nyolcvanas évek visszatérése a mainstream-be magával hozta a kor egyik legellentmondásosabb divatját, a válltömést.

A válltömés anno az emancipációs harcban játszott fontos szerepet. Arra találták ki, hogy a nők határozottabbnak, önállóbbnak tűnjenek, mindenki láthatja, hogy ők profik és hatalom van a kezükben. Most a designerek újra meg akarják velünk kedveltetni ezt a kiegészítőt.

Ha valaki megint beleszeret ebbe az irányzatba, annak a szezon must have-je a Balmain-kabátka, bőrből szabott valamint zsinórozott, testhezálló formában. A Balmain tavaszi kollekciójának egyik alapmotívuma a válltömés, azonban nem a hagyományos, hanem az űrruhákra emlékeztető formával. Hozzá pedig hárem-nadrág és/vagy szűk szárú farmer illik. A kabátkák mellett a kötött kardigánok és a könnyű blúzok is megemelődtek.

A visszatérésben kételkedők többsége úgy véli, túl férfias lesz tőle a sziluett. Szerintük a válltömés annak jó, akinek nincs válla. Akinek van, az nagyon vigyázzon az arányokra, mert nem a dereka fog karcsúbbnak látszani, hanem ő maga tömzsinek. És – teszik hozzá – nincs röhejesebb az átlátszó blúzokba varrt válltömésnél.

Azonban a vállvarratba csempészett párnácskák nem feltétlenül a maszkulin stílushoz kötődnek. Például Givenchy finom, redőzött vállakat álmodott a nőiesen elegáns ruhákra, a Dolce&Gabbana páros kiemelkedő vállformái pedig leginkább egy túlméretezett Mickey Mouse-fülre hasonlítanak.

És ha mindez nem elég, az őszi kollekciók is tobzódnak a határozott formákban, nélkülözhetetlen téve a válltömést a nők és a ruhatáruk számára a következő szezonra is.

[gg]

Címkék: , , , , , , ,

6 hozzászólás ”

 1. agi:

  megkell mindent tartani mert minden visza jon. A sok val tomot szvetrek es ruhak amiket szoktunk viselni tiz evel ezelott most negint jol fognak jonni.

 2. kata:

  Na ettől féltem.. :(
  Már csak a ‘tépett Kleopátra’ nevű frizurakölteményt várom (vissza).

 3. Mea:

  Hello pinkdamasok!
  Milyen mailcimre lehet nektek irni?

  Koszi:)

 4. GG:

  szia, a pinkdama.egologo@gmail.com címen lehet nekünk üzenni

 5. V10R1C4:

  kata: az mi, hogy így rettegsz tőle…:-)? Én ahogy elképzelem, nem lehet annyira borzasztó… ellentétben a válltöméssel, ami egy macerás hülyeség. Könnyen dumálok persze, az én vállam gyárilag elég széles, ha még rápakolok, mehetek amerikai focizni… Egy helyen szeretem az ilyesmit: zakóban, blézerben, mindkét nemnél. De a blúzra a nehezék… hát kinek a papné…

 6. aaa handbags:

  Oh,so good the models.The gray suits look quite fashionable.