Újabb őrület!

Anna, 2012. március 19. hétfő

Olyan ez, mint a népmesében: sport(os)cipő is, de mégsem, magassarkú is, de mégsem…

Hetek óta nagy a zsongás a stílusblogok környékén: mindenki osztja az Isabel Marant francia cipőmárka egyik modelltípusát, a magassarkú-telitalpú, de mégis sportcipőnek kinéző wedge trainert. A vélemények megoszlanak. Egyesek szerint nagyon ronda és még csalás is, mások szerint pedig pont tökéletes olyan lányoknak, akik sportos(abb)an szeretnének felöltözni, de nem akarnak lemondani a magas sarokról.

Az ezelőtti modellekkel ellentétben (sportcipő tűsarokkal vagy szembetűnő telitalpú Converse-utánzat Kínából, amelyeket esetleg szörnyülködve nézünk a cipőboltban vagy a cipőturkálókban), nos ezekkel ellentétben ezek az Isabel Marant cipők és a wedge trainer-ek (vagy sneaker-ek) újhulláma nem is olyan borzasztó. Ha nem nézzük meg őket nagyon aprólékosan, távolról simán egy magasszárú sportcipőnek látszanak. Legfennebb a bennük járás stílusa leplezhet le (igaz, még nem próbáltam őket). Egy biztos, valószínűleg az egyik legkényelmesebb magassarkú, ami létezik.

Mutatom a képeket, ki-ki döntse el maga, hogy tetszik-e neki az új őrület:

az Isabel Marant 'Beckett' modellje

ez Marc Jacobs

rojtokkal megbolondítva

a Nike is beszállt a buliba

egész jól néz ki így, nem?

képek: valeriesrainbow.blogspot.com, rachelphipps.com, stylesiren.ie, dotyourteas.blogspot.com, heycrazy.wordpress, monikasays.com, shoesaleoutlet.com, thetrendreport.ch, justlikesushi.creatorsofdesire.com/tag/wannahave, highsnobette.com

Szerinted?

 

Címkék: , , , , , , , ,

12 hozzászólás ”

 1. Topánka:

  Szörnyű… :(

 2. kesztió:

  Rá szabad kérdezni, hogy a magassarkú cipőben mi a jó, azonkívül, hogy elegáns (vagy legalábbis a köztudat azt tartja róla, hogy az)?
  Mert ha semmi, akkor ez a cucc a kecske se lakott jól és a káposzta is elfogyott tipikus esete.

 3. Anna:

  @kesztió:
  a magas sarok elsősorban a testtartás és a járás fizikai ‘paramétereit’ rendezi át: máshová kerül a súlypont, akaratlanul is egyenesebb testtartású lesz egy magassarkút viselő nő (has be, mell ki, vállak hátra, egyenes gerinc), a fenékizmok ilyenkor jobban igénybe vannak véve, ergo kerekebb, formásabb lesz a hátsó. álláskor és járáskor is egy olyan testtartást alakít ki a magassarkú, amit ösztönösen a nőiességgel, kecsességgel azonosítunk. ez a nőiesség indirekt módon is hat: egy nő, ha nőiesnek gondolja, érzi magát, az nagy önbizalom-boost-ot ad, és méginkább ráerősít erre a végzet asszonya feelingre. (a női lélek rejtelmei :)) )
  Christian Louboutin beszél erről a jelenségről az alábbi videóban:

  másrészt pedig egyes vélemények szerint a magas sarok egyfajta fallikus szimbólum :)

 4. no para:

  na én maradok a john varvatosnál egyelőre

 5. Anna:

  @no para:
  ó, neki most van egy új kollekciója együttműködésben a Converse-szel :D (de a többi is stílusos)
  http://www.johnvarvatos.com/shoes_converse/pl/c/33.html
  csak nem tudom, hogy nálunk már kaphatóak-e?

 6. kesztió:

  @anna:
  ez mind szép és jó, viszont az orvosok érdekes módon nem rajonganak a magassarkúért, sőt, összefüggést bátorkodnak feltételezni a magassarkű hordása és a későbbi lábfejproblémák/gerincbántalmak között. Tehát hordjon a hölgy hetente egyszer-kétszer, hétvégén, vagy megfelelő alkalmakkor, ezzel még semmi baj nincs.
  De ha már a mindennapi, kényelmes használatra szánt lábbeli is magassarkú (azt, hogy ráadásul a fennebb bemutatottakhoz hasonló, elképesztően idétlen kivitelben, most hagyjuk), akkor nagy baj van a fejekben.

 7. Piciibo:

  Ha érteném, hogy a férfiak, akik soha nem próbálták a magassarkút, miért mondanak véleményt róla…
  A teljesen lapos talpú cipők legalább annyi gondot okozhatnak, mint a magassarkúak. Pl: lúdtalp, bokasüllyedés stb. A legjobb, ha a cipőnek van pár centis sarka. Hogy mekkora, az egyénenként változó. Ráadásul a telitalpúak nagyon jó alátámasztást biztosítanak, így valóban nagyon kényelmesek.
  A fenti cipők azonban nem túl esztétikusak. Leginkább nagyon fiatal lányokon tudnám elképzelni. De ez már csak ízlés kérdése.

 8. Anna:

  újabb variáció a témára:

 9. Anna:

  már a NIKE is kihozta a saját verziójú sportos telitalpúját (120$-ért vesztegetik párját)

 10. go tha:

  egészség szempontjából nagyon nagy különbség van magassarkú és magassarkú között! pl egy kínai meg egy Gabor egyáltalán nem összehasonlítható! vagyis de, összehasonlítható, s a következtetés az, hogy egy rendes cipő egészséges, akármilyen sarka van.

 11. Faragó Nikoletta:

  Nekem nagyon tetszenek ezek a cipők, de kényelmi szempontból nem veheti fel a versenyt a lapos sportcipővel. De a legkényelmesebb magastalpú-sarkú. divatosak és nőcisek, jól érzem magam benne. Szívesebben kapom már fel, mint a Conversemet. Anyuka vagyok, gyerek után rohangálok, de ebben a tartásom is másabb, jól lehet viselni, nem érzi magát slamposnak az ember. Szerettem a tűsarkas csodákat, de egyelőre ők a polcon pihennek. Egyébként replikát vettem a hazai aukcios online piacon, 18.000 Ft-ot még nekem is megér ez az őrület. :)

 12. Elizabet:

  Egyszerüen imadom! Nekunk magassarkuban kell dolgozni, pont a tartás miatt, amit már fentebb leírt valaki ami 8 óra rohangálás!
  Minden cipő széttörte a lábam, borkenyedes, elkezdett begyulladni a butyok csont mire rátaláltam a Geox nal a cipőre azonnal megvettem és imádom! Kezd rendbe jönni a lábam! Most keresek egy másikat is hogy tudjam váltani de sajnos a Geox nal nem találok tiszta feketét :(
  Ha valakinek van ötlete azt köszönőm!
  Mindenkinek csak ajanlani tudom!!!