Cycle chic- biciklizz stílusosan!

thistlelittle, 2011. január 17. hétfő

i will ride

Élvezem, hogy ülök az ablak előtt és biciklisek cikáznak tíz méterre tőlem, nem a széldzsekis, sportos fajta, hanem a divatos városi: színes, személyre szabott biciklikkel és a lehető legváltozatosabb ruhákban.

Cycle Chic
divat és bicikli

Mintha mindegyikük tagja lenne a Cycle Chic mozgalomnak, amely Koppenhágából indult és most már több nagyvárosban is folyik, vagy gurul … a tagok biciklisek, akik divatosan, sikkesen öltözködnek, így szerezve jó napot maguknak, és azoknak, akik az ablak előtt görnyedve bámulják az urbán teret, vagy azoknak, akik követik a Cycle Chic blogjait. Én először misskatjes weboldalán találkoztam a jelenség digitális vonulatával.

Esőben, hóban
Kortól függetlenül

Olyasmi az egész, mint más street style blog, csak a ruhák mellett különféle bicikliket is meg lehet csodálni. Sajnos, mint látjátok egyelőre csak kevés és rossz minőségű képet tudtam készíteni a témában, de ígérem nemsokára pótolom a hiányt egy nagy biciklis utcai trend bejegyzéssel, addig is tessék nézegetni az említett bringás blogokat, ruhákat és egyéb guruló jelenségeket…

Biciklis naptár

…és a Cycle Chic 2011-es naptár szuper fotóit vagy akár azt, hogy a mai napon hány kilómétert tekertek le Koppenhágában.

Címkék: , , , , , , , , ,

6 hozzászólás ”

 1. Penc:

  Sznobizmus mesterfokon. A szerzőnek meg csak annyit, hogy nem “egyenlőre” hanem egyelőre.

 2. Ola:

  Elgondolkoztam azon, amit irtal, bar nem telt sok idombe eldonteni, hogy a szo, amit keresel, annak semmi koze nincs a sznobizmushoz. Nem mimelnek ezek senkit es nem is elokelosegrol van szo. A targyaink szemelyre szabasa vagy a stilusunk erosebb megmutatasa nem uj dolog. Sosem rajzoltal a a fuzeted sarkara? Telefonkonyv…hatizsak? :)
  Ha lenne biciklim biztos kotnek ra valamit(ha tudnek kotni:P) vagy lefestenem.
  Szoval hajra biciklidekoralok!

 3. zsu:

  Van valami a sznobizmusban. Legalábbis mifelénk. A biciklizés egyre trendibb és így nyílván divatosan/egyéni módon (ki melyiket szereti) kell megjelenni rajta. Van aki extra kényelmetlen dolgokra is képes a ”stílusosság” érdekében (pl. magassarkú cipő).

  Amúgy a te fotóid és az említett blogok is illusztrálják, hogy ott ahol hagyománya van a biciklizésnek nincs nagy „flancolás” a biciklizés körül. Praktikus és funkcionális az öltözködés. Meg kell hagyni mindenképp szines és szórakoztató tud lenni egy-egy tailor-made bringa.

 4. Beti:

  Kedves Penc!

  Figyelmen kivul hagyni es elitelni azt, hogy ma kb minden hasznalati targyat szemlyre szabunk es ezzel probalunk valamit mondani magunrol, vagy akar arrol amit gondolunk, szerintem a legmagasabb fokon uzott sznobizmus, megtoldva persze a szerzohoz intezett cinikus helyesiras szabalyzassal. Mesteri hozzaszolas!

  Persze, ha jol ertem az iteletedet, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy miert erezzuk kenyszeret, hogy minden aron elmondjanak rolunk valamit a targyaink. Csak azt nem tudom ez menyite uj dolog.

  A magassarku biciklizesrol meg annyit, hogy en orulnek ha itthon is rajonnenek, hogy az ilyen cipohoz nem csak a BMW talal es akkor talan nem korzozasra hasznalnak a bicikliutakat. Es egy szemelyes dolog: valaki arulja el, hogy mi a magassarku biciklizes technikaja? kiprobalnam (mondjuk elobb akkor meg kene tanuljak jarni bennuk)

 5. V10R1C4:

  Penc: ez nem az a kategoria. Nem mond semmit arrol, hogy na, az nem is ember, akit nem vet szet a divaterzek… csak azt, hogz vannak, akik szereetnek jopofan oltozni a bringan is. A stilusnaciktol en is a plafonnak megyek, hidd el, ha en mondom, hogy ez nem az, akkor nem is az.

 6. aron:

  hello,
  na örülök, hogy megtetszett ez a dolog, úgyhogy akkor megragadom az alkalmat hogy bemutassam a magyar variációt. igen, van közöm hozzá:)
  cyclechic.hu

  ciao