TIFF-gála: tornacipős hírességek a vörös szőnyegen

admin, 2013. június 11. kedd

Tudjuk, hogy ez nem a Cannes-i Filmfesztivál, de azért a TIFF Románia legnagyobb filmes eseménye, így egyértelmű, hogy fotóztunk a vörös szőnyeges bevonulást és a díjátadó gálát. Előbbiről most számolunk be, utóbbiról már korábban megjelent a cikkünk.

Az eseményt egyértelműen a romániai hírességek vették komolyabban, és öltöztek egy díjátadónak megfelelően, a külföldiek pedig szépen lazulgattak: volt olyan is, aki pólóban, farmerban és tornacipőben jelent meg. Amúgy általában is a visszafogott elegancia volt a jellemző, a többség tartózkodott a hivalkodó öltözéktől. A Kolozsvári Román Színházban megszervezett gálán egyébként a nagy, fényes gyöngyök voltak a legmenőbb kiegészítők, vagy legalábbis azt viselték leggyakrabban a díjátadón résztvevő hölgyek.

tiffdivat6

Tudor Giurgiu fesztiváligazgató a divatban is otthon van, ez egyik legjobban öltözött férfi volt a gálán.

tiffdivat31

Franziska Petri, a zsűri egyik tagja és Mihai Chirilov, a fesztivál művészeti igazgatója pózolnak a fotósoknak. Petri viselte az egyik legfeltűnőbb ruhát, Chirilov viszont önmagához képest nagyon visszafogott volt.

tiffdivat29

Úgy néz ki, hogy Luminita Gheorghiu nem csak jó színésznő, hanem a divatszínekkel is tisztában van, a smaragdszínű szoknyája és cipője legalábbis erről tanúskodik. Cristi Puiu és felesége viszont nagyon semlegesek, nagyon.

tiffdivat30

Cristina Flutur színésznő eleganciáját is nagyon szerettük, s az már csak bónusz, hogy nekünk külön is mosolygott.

tiffdivat7

Menzel végig nagyon laza volt,  az öltözködését sem vitte túlzásba, de nem is azért szeretjük. Itt épp a Chirilovtól csórt kalappal bohóckodik.

tiffdivat28

S nem csak Menzel lazázta el az öltözködést, őt sem lehet túl komolyan venni.
(update: a képen látható úriember Kriston László, (többek között) a Filmtett kritikusa.)

tiffdivat25

tiffdivat24

Na ez volt az a darab, amit nagyon nem szerettünk. De tényleg. Ez se nem semleges, se nem visszafogott, se nem elegáns, hanem egyszerűen ronda.

tiffdivat22

Eliza Hittman, a It Felt Like Love rendezője és Tomer Pawlicki, a The Deflowering of Eva Van End egyik szereplője pózolnak együtt.

tiffdivat21

tiffdivat20

Nagyon cuki volt ez a szoknya,  a világért sem hagytuk volna ki a fotózását.

tiffdivat19

Nekünk speciel ők voltak a legszimpatikusabbak, azt hiszem ezt nagyon megmagyarázni sem kell.

tiffdivat18

tiffdivat15

tiffdivat14

tiffdivat13

A TIFF Bradley Cooper-e kockás öltönyben.

tiffdivat12

 Mondtuk, hogy a fényes gyöngy volt az idei gála kedvenc kiegészítője. Talán ez a legjobb példa rá.

tiffdivat5

tiffdivat4

tiffdivat2

tiffdivat1

3 hozzászólás ”

  1. muci:

    Ideje lenne leváltani ezeket a korlátolt és sznob újságírókat valakire, aki nem csak a divatot vágja, hanem saját ízléssel és fantáziával is rendelkezik…

  2. Shockrates:

    Ezek az emberek, így, ahogy kinéznek, borzasztóak. Komolyan, elmegy az ember életkedve, olyan, mint egy szánalmas hülyegyerek-fesztivál. Ilyen szögből meg csak akkor fotózunk embereket, ha direkt kicseszni akarunk velük. Nézzük csak meg a Tudor Giurgiu fehér szemüvegét, meg a derekából lefelé kiálló nyúlványokat (lábak?). Borzasztó na.

  3. Antiope:

    A fotók minősége tényleg gáz.