TIFF.fashion: a fesztiválzáró gála

Anna, 2012. június 11. hétfő

Az elmúlt másfél hétben fesztiválvárossá változott Kolozsvár. Az ország egyik legjelentősebb filmes eseménye, a TIFF (Transilvania International Film Festival) immár 11. alkalommal változtatta a várost egy mini Sundance-helyszínné, és évről évre egyre jobb a hangulat. A fesztivál kilenc napja alatt nagyjából filmeken és koffeinen élt a filmzabáló közönség. Az összesen 21 helyszínen vetített filmek és az izgalmas kísérőprogramok kínálata miatt nagyon elgondolkodtunk mi is, hogyan lehetne megoldani az egyszerre több helyen való létezést. Kedves szervezők, jövőre teleportáló funkciót is kérünk a TIFF-es bérletekhez!

Szombat este a Nemzeti Színház amolyan finomvegyes hangyabolyra emlékeztetett, ahol éppen valami hollywoodi esemény zajlik. A filmfeszt díjátadóval egybekötött záróünnepségének vörös szőnyegén felvonult mindenki, aki számít. (Apró szépséghibája a dolognak, hogy a szervezők annyira spóroltak a vörös szőnyeggel, hogy nagyobb csoportképeken a két szélen levők már lelógtak róla…) De a hangulat jó volt, mindenki felszabadultan, mosolyogva és türelmesen pózolt a hadseregnyi fotósnak. Ott voltunk mi is, naná! A TIFF Gála vörös szőnyegének divatját mutatjuk be egy igazán maratoni összeállításban.

"Nézd csak, fenn vagyunk a Pinkdámán"

Izgalmasan eklektikus. Talán így lehet a tömören összefoglalni az esemény résztvevőinek stílusát. Volt itt minden, mint a jó boltban: a fiatalosan bohémtől és a menő hipsztertől az elegáns öltönyökön és tökéletes estélyiken át a teljesen hétköznapi ruhákig minden, de az kétségtelen, hogy sok izgalmas és jól sikerült összeállítást láthattunk. Tudor Giurgiu, a fesztivál legfontosabb embere maradt a bevált receptnél: laza öltöny, kisfiús mosoly, rendes de eléggé unalmas outfit. Azaz talán mégsem kerülte el teljesen őt a divat szele, mert közelebbről szemügyre véve kiderült, hogy a kockás ing mégsem kockás, hanem tyúklábmintás (ami igazán divatos minta volt a télen). Mihai Chirilov (a fesztivál művészeti igazgatója, az évek során a TIFF stílusikonja címet is kiérdemelte) ezúttal sem okozott csalódást. Törőcsik Mari tündéri volt – hihetetlen hogyan fér bele egy ilyen kis törékeny teremtésbe ennyi báj és életöröm. Geraldine Chaplin, az idei TIFF másik életműdíjasa bolondos díva, igazán jól érezte magát – Chirilovval a villaszemüvegeket is felpróbálták. A legtöbben a résztvevők közül nem csinálnak nagy problémát a mit-vegyek-fel kérdésből. Jónéhányan viszont gondosan megtervezett és nagyon stylish összeállításban vettek részt az eseményen. Ti kinek adnátok a stílus-különdíjat?

a képek kattintásra nagyíthatóak

képek: Gál László (Transindex)

A TIFF 2012 díjazottainak teljes listáját ITT, a különböző események (hivatalos) képgalériáit pedig ITT találjátok.


Címkék: , , , , , , , ,