Párizsba beköszöntöttek a ’80-as évek

GG, 2009. június 25. csütörtök

Megnéztem mit visel kedvenc francia divatbloggerem, Betty idén nyáron, hogy egyértelművé váljon számomra, hogy Párizsban bizony a nyolcvanas évek vannak a csúcson.

Ennek a stílusnak az egyik legjellegzetesebb darabja a kabátka, kötelezően feltűrt ujjakkal, ékszerszerű fémgombokkal. Ha hozzá fényes leggingset viselünk, az már csak a hab a tortán.

Egy nyolcvanas éveket idéző gardróbból nem hiányozhatnak a geometrikus minták. Ehhez válasszunk szokatlan, minél kontrasztosabb színkombinációkat.

Mint ahogy már annyiszor szó esett róla, most lehet csak igazán túlzásokba esni a vállakkal. De ha valaki idegenkedik a gigantikus válltömésektől, kipróbálhatja a réteges szerkezetet, vagy akár egy fodorral is megbolondíthatja kedvenc kabátját.

Ugyancsak nincs helyük a visszafogott színeknek, válasszunk minél karakteresebb árnyalatokat. Így más kiegészítőre már nem is lesz szükségünk.

A ruháknál a strukturált formák vannak előtérben, mintha képzeletbeli merevítők tartanák a ruhákat.

A minimál stílust jellemző teljesen egyszerű szabásvonalat meg lehet bolondítani egy hatalmas absztrakt vagy figuratív mintával, mert ebben az esetben a méret számít.

A masnit most ne hajban hordjuk, hanem ruhán, nyakban, táskán és derékban, minden formában tökéletes kiegészítő lehet.

És természetesen a szakadt-koptatott boyfriend jeans. Ne mond, hogy még nem szereztél be egyet?

Akkor sem foghatunk mellé, ha masnik helyett rojtokat használunk kiegészítőnek, ez is működik ruhán, blúzon, mokaszinon és táskán egyaránt…

… és természetesen nyakláncon is.

[gg]

Címkék: , ,

Egy hozzászólás ”

 1. Nora:

  Hello. Most talaltam a bloggotokra, es csak annyit szeretnek megjegyezni, hogy jo ez az atfogo divat szemle…meg nem volt alkalmam tuzetesen atnezni, de talan egy kis tobb ferfi divatot taglalhatnatok.
  Ez a francia lany aztan alaposan elretrosodott a nyarra, es itthon bizonyara furcsan neznenek egy ilyen/hasonlo oltozetu egyenre…szoval nem latom hogy itthon ez annyira megvalosithato lenne…meg mar csak az ar/jovedelem differencialodasok miatt sem..mert hath valljuk be, Parizsba (mint minden mas Ny Europai varosban) bizonyara nehany 10 Euroert mar csinos darabok szerezhetoek be…
  Persze ez nem arra celzott hogy hasztalan ez a kis divat tajekoztato blogg, csak epp arra hogy nallunk kisse korulmenyesebb a divatos olotzet megvalosithatosaga.
  Varom a friss divatiranyzatokat/trendeket!
  egy nagyvaradi olvaso