Szilveszteri csillogás

Anna, 2011. december 28. szerda

Többen közületek a szilvesztert valószínűleg egy hegyi nyaralóban vagy egy nagy házibuliban fogjátok tölteni, ahol a kényelem és a réteges öltözködés szabja meg, hogy mit vesztek fel. De lesznek olyanok is, akik egy elegáns partin pezsgőzve köszöntik az új évet, ahová illendő (és jól is esik) nőiesen, elegánsan öltözni.

Így vagy úgy, az év utolsó éjszakája mindenképpen buli a tetőfokon. Lássuk mit viselhetünk, ha a farmer-póló-melegítő háromszögből kilépve inkább (koktél)ruhában szeretnénk koccintani.

Minden megengedett, sőt szinte kötelező: elegancia, glamúr, arany, csipke, flitterek, csillogás. A színek közül az elegáns fekete és lila, a szenvedélyes vörös, a nemesfémek színei (arany, ezüst, bronz), az ünnepi fehér, de méginkább árnyalatai (törtfehér, krém, elefántcsont, pezsgőszín) jól passzolnak az alkalomhoz. A nagyon élénk színeket és -mintákat ebben az esetben jobb elkerülni, vagy legalábbis óvatosan használni (kivéve ha egy retró vagy egy disco-láz tematikus buliba igyekszünk).

Nem kell tetőtől talpig aranyba és kristályba öltözni, a kevesebb néha több – a szabály az, hogy lehetőleg egy dolog legyen hangsúlyos az öltözékünkben: vagy a ruha vagy a kiegészítők közül egy, a többi darab meg harmonizáljon ezzel. Egy kis fekete ruhát például egy csapásra szilveszterivé varázsolhatunk egy különlegesebb kézitáskával és jól megválasztott cipővel. Tollas hajdíszek, merészebb ékszerek, egy különlegesebb frizura, hangsúlyosabb smink, csillámok – jöhet bármi, amit máskor nem mersz viselni.

Egy kis kedvcsináló válogatás:

New Year's Eve

képek: tumblr, polyvore
Te mit fogsz viselni szilveszterkor?

Címkék: , , , , , , , , ,

2 hozzászólás ”

 1. kesztió:

  Világosszürke, farmerszabású nadrágot és sötétszürke inget.

  Gondolkozom, hogy ehhez a viselethez a másfél kilós aranyláncon lógó aranykeresztet plusz a drágakövekkel kirakott krokodilbőr hózentrógert válasszam-e (vö. a szinte kötelező csillogás), vagy inkább a világosszürke nyakkendőt. De remélem, Szilveszter estéig sikerül eldöntenem.

  Esetleg segíthetnétek…

 2. Anna:

  személy szerint a kétféle szürkéhez egy egyszínű, de élénkebb színű nyakkendőt ajánlanék (mondjuk türkizzöldben vagy türkizkékben, de szíved választása a szín), ami meghatározza majd az egész összeállítást, opcionálisan selyemből (vö. selyemfényű csillogás), de ez csak egy ötlet.

  a másfélkilós blingbling meg a strasszok megmaradhatnak a kokalárérzelmű férfiúknak :)