Ki ne dobd a szakadt harisnyádat!

GG, 2009. június 3. szerda

A kilencvenes évek legmeghatározóbb divat-irányzata minden kétséget kizárólag a grunge volt. És amióta a nyolcvanas évek újraéledése elérte tetőfokát, és lassacskán eltűnik a színről, a kilencvenes éveken a sor, hogy megteremtse a következő szezonok nélkülözhetetlen ruhadarabjait.

Ennek egyik legfontosabb ismérve a szakadt farmerek visszatérése, és vele együtt feltűnik újra a szakadt harisnyák kultusza. Az első hely, ahol látványosan megmutatkoztak a széttépet nejlonok, Alexander Wang 2008-as őszi kollekciója volt.

Cipzáras csizmák, manósapkák és fekete szakadt harisnyákon keresztül ötvözte a New York-i tervező a rocker attitűdöt a sötét-slampos neo-grunge stílussal. Innen már nem is volt megállás, a szakadt lábravalók elárasztották az utcákat, a világ minden street fashion-blogjában lehet találkozni velük.

Hogyan kell viselni őket? Hát meggyőződéssel. Ha szürke üzletasszony-kosztümhöz húzunk fel egy ilyen harisnyát, amely csak egy-két stratégiai ponton van beszakítva, úgy fog tűnni mintha a reggeli sietségben történt volna egy kis baleset.

Viszont a teljesen széttépett harisnyák fémcsatos csizmákkal és fekete mini szoknyával máris a neo-grunge stílus nagykövetévé változtatnak minket. Egyáltalán nem nehéz beilleszkedni a trendbe. Mindenki tisztában van vele, a harisnyák akkor is elszakadnak, amikor nem is akarjuk. Ha erősebb szövésű alapanyaggal van dolgunk, nyugodtan vegyük elő az ollót. Vagy akár a sajtreszelőt, ha érdekesebb formájú lyukacskákra vágyunk.

[gg]

Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás ”

  1. V10R1C4:

    Hátööö azért elég melós egy irányzat, ha tényleg jól is akar kinézni az ember, nem csak csövesen…