Sweet Summer Sale: magyar tervezők ékszerei és egy kis csokoládé

admin, 2019. május 30. csütörtök

Szerdán rendezték meg a K+ Közösségi térben a Sweet Summer Sale eseményt. A szervezők most a Creators Market  és a sokak számára ismerős ArtWise volt. Volt ott csokicsoda, lemezből készült tálacska, fülbevalók, sőt még különleges jegyzetfüzetek is!


Délután 4-kor kezdődött az esemény. Őszintén megvallva, nagyon szeretem az ehhez hasonló eseményeket, mert ilyenkor mindig esélyem nyílik személyesen is találkozni a tervezőkkel, pár szót tudok váltani velük, megismerem a munkájuk hátterében álló motivációt, a különböző színek, formák, anyagok miértjét, és azt, hogy nekik mit is jelentenek ezek a termékek.

Szerencsére nem volt túl nagy tumultus, így tényleg lehetőségem nyílt majdnem mindenkivel váltani pár szót.

Rögtön a bejárat mellett ott díszelegtek Berecki Tímea Mukit márkájú, kézzel készített termékei. Nagyon látszott minden egyes darabon az a szeretet, amit Timi a fülbevalók mellett ad a vásárlóinak. A szolid formákkal és színekkel operáló ékszerek mindenkinek jól állnak szerintem.

Rögtön az egyik fülbevalós stand mellett ott volt a másik. Demeter Kamilla fülbevalóit már instagramon is láttam, és azt kell mondanom, hogy élőben is ugyanolyan szépek.  Milla névre hallgató márka (adja magát, én is rákérdeztem, a KaMILLA-ból jön) fülbevalói nagyon szépen kidolgozott darabok. Más stílusú, mint a Mukit, de ezt is bátran tudom ajánlani bárkinek, hiszen nem azokról a hosszan lelógó, nehéz fülbevalókról beszélünk, amit azt hiszem, hogy már minden nő ismer. Kamilla fülbevalói az “egyszerű és mégis különleges” elvet követik.

Kamilla ékszerei mellett megtaláltuk a nemrég látott Record Time ékszereit, illetve lemezóráit is.  Velük már találkoztunk február végén, a Gardrób vásáron is. Fülbevalók terén megjelentek új darabok, vannak hosszan lelógósak, és vannak olyanok, amelyek gitárhúrból készültek. Picit más viselet, mint Mukit, vagy Milla ékszerei, mégis úgy éreztem, hogy akár egy “farmernadrágos” hétköznapon is simán hordhatóak ezek is.

Ékszeresekből volt már egy pár, de az Írisz Bizsu -nak is teljesen megvolt a helye a vásáron. Ők egy picit erősebb színekkel operáltak, és fülbevalók mellett ott voltak nyakláncok is. Abszolút a hétköznapi öltözéket feldobó termékekhez tartoznak az övéik is.

Hogy feledkezhetnénk meg a híres-neves Zsazsa Notebook-ról? Volt itt minden méretben, mintázattal, sima füzet, és határidőnapló is. Hűséges társ a mindennapokban egy ilyen füzet, én már féléve ezt használom határidőnaplónak.

 

Természetesen ékszerekből sosem elég, így érdemes megemlíteni a Klimwery ékszereit is. Ezeket elsősorban elegánsabb öltözettel érdemes viselni, nagyon elegáns, és szép darabokról van szó.

Feruka különleges, csillogó ékszerei pedig csak bővíteni tudták a csodás kézműves ékszerek felhozatalát.

ÉÉÉs:

Ez azon események egyik volt, ahol a résztvevők hasára is gondoltak, ugyanis volt igazi, házi készítésű, vajjal készült csokoládé. Nem, ez nem az, amit a vásárokon látsz, hogy házi, közben csomó ételszínezéket, ízfokozót tartalmaz. Ez tényleg igazi, házilag készült csoki. És, ami még jobb, hogy nem viszonteladó volt jelen, hanem személyesen a csokik készítője (akivel későbbiekben egy kerekasztal beszélgetést is megszerveztek, ahol elmesélte a csokikészítés részletesebb történetét is). Érdekes volt hallgatni, hogy valaki milyen szenvedéllyel beszél a csokikészítésről, arról, hogy mennyire fontos az, hogy tényleg jó alapanyagokat használjon fel a csokihoz, és hogy mennyi a “hamis” vetélytárs, aki nem igazi, házilag készült terméket árul.

Nagyon örvendtem, hogy végül csak ellátogattam a vásárra, s megint megbizonyosodtam arról, hogy az erdélyi tervezők nagyon tehetségesek, kreatívak, s nagyon ízléses darabokat árulnak.

Tamás Endre

Címkék: , ,