Stílusos biciklizés télen is

Anna, 2012. november 16. péntek

Miért is ne? Főleg ott, ahol hó- és jégmentes szinte az egész tél. Az a szürkeség önmagában elég hervasztó (tél- és nyárimádóknak egyaránt), de nézzük a jó oldalát: ha nincs latyak, jég vagy nagy hó, nyugodtan lehet biciklivel is közlekedni. A legtöbb biciklis ősszel szépen elteszi a drótkecskét, és gyalogol, autózik vagy a tömegközlekedést használja tavaszig. A nyugat-európai Cycle Chic blogokról kerestünk téli biciklis streetstyle fotókat, hogy megmutassuk: lehet sikkesen biciklizni télen is. Csupán néhány alapszabályt ajánlott betartani, hogy minél komfortosabb legyen a téli biciklizés.

Ezekre kell figyelned:

♣  kötelező a kesztyű! a hidegben ugyanis hamar jéggé dermednek a kormányon az ujjaid

♣  ne fázzon a derekad, előrehajlásnál se jusson be a hideg. hosszú felső, hosszabb kabát vagy derékmelegítő. ez utóbbiak közül a Lollee-t és a Hippsy-t dicsérik nagyon, akiknek van (mindkettő magyar fejlesztés). ezek a pamut-lycra vagy polár anyagból készült melegítők nem csak biciklizéshez, hanem bármilyen helyzetben jól jönnek, sőt kismamáknak való darabok is vannak. színesek, mintásak, rengetegféle van

♣ védelem a felfröccsenő latyak, sólé ellen

♣  a hidegben a lezáró könnyen befagyhat. a nagy hidegben jól jöhet, ha van nálad olyan befagyott zárnak való varázs-spray

HANGOLÓNAK: a Longchamp Paris idei őszi-téli kampányában is hangsúlyosan szepel a bicikli (a filmben szereplő modellek: Coco Rocha, Emily DiDonato és Noreen Carmody, készítette: Blanca Li)

A következő képeken nem a láthatósági mellényre (vagy ahogy az én kishazámban mondják: hajtólajbi, mert a szekereseknek is kötelező) koncentráltunk – pedig az is nagyon fontos éjszaka -, sokkal inkább stílusosan öltözött biciklizőket válogattunk. Bicire fel télen is!

a Rettenthetetlen

Koppenhága (Mikael Colville Anderson fotója)

Biciklikultúra Amszterdamban a Hungarian CycleChictől ♥
(HD-ben érdemes)

Útravalóul: a little food for thought

Címkék: , , , , ,

3 hozzászólás ”

 1. dick dale:

  el sem hiszem, hogy kihagytatok a vanmoof-ot…

 2. Anna:

  http://vanmoof.com/ 3. aaaaaaaaaaaa:

  http://pinkdama.egologo.transindex.ro/wp-content/uploads/2012/10/y_6f3e9023.jpg
  na o se fog messzire jutni,,,