Stílusikon: Ulyana Sergeenko

Ági, 2013. február 1. péntek

Divattervező, fényképész, néha modell, kimeríthetetlen inspirációs forrás, a divathetek (és nem csak) utcai divatjának (street fashion) múzsája, feleség és nem utolsósorban egy gyönyörű nő. Ez mind-mind Ulyana Sergeenko, az 1970-ben Oroszországban született tehetség.

Mint egy bomba, úgy robbant be a divatvilágba az első haute couture kollekciójával a 2012-13-as ősz/téli szezonban, amit az 1950-es évek orosz Vouge magazinjainak divatillusztrációi ihlettek. A debütáló kollekcióra a nőies sziluettek, a meseszép anyagok és textúrák, a tökéletesen göndörödő hajtincsek és az örök nőiességet hordozó formák jellemzőek, amelyeket folyamatosan körbeleng egy cseppnyi vintage hangulat.

A második, 2012 tavaszi/nyári kollekciója újbóli sikert aratott a divatheteken, a ruhákat szó szerint úgy vitték, mint a cukrot. Kreációit a ’40-es évek formavilága ihlette, dominálnak a szoknyák, ezekből is az Ulyana által legkedveltebb hosszúságok: a maxi, a midi és a szuper mini. És hogy rávilágítsak, hogy mennyire sokoldalú a tervező: kollekciójának képeit saját maga készítette.

A 2012-2013-as, őszi/téli kollekciójában nagyobb hangsúlyt kapnak a férfias formák és szabásvonalak, de mindez úgy alakítja át Ulyana Sergeenko világát, hogy a ruhaköltemények nem vesztenek semmit sem nőiességükből. Az inspirációt a cári világ katonai uniformisaiból, illetve a klasszikus orosz elit gardróbjából merítette, ennek köszönhetőek a szőrme, a csipke, a bársony és a vastag szövet érdekes játékai.

A 2013-as tavaszi/nyári haute couture kollekcióját végignézve egy csodás keverékkel találjuk szembe magunk. Az Elfújta a szélből, Scarlett O’Hara ruhatárát idéző csodaszép estélyik hangulata fonódik össze a régi mesék bájával. A kifutón végigvonuló modellek nemcsak egy ruhát, hanem egy egész történetet viselnek magukon és mutatnak be a közönségnek.

De mi az, ami kiemeli Ulyanát a divatheteken parádézó embertömegből?

Ő az a divattervező, akinek a vérében van Oroszország és a cári világ. Bár nem született bele országának belle époque-jába (aranykorába), mégis egész lényéből sugárzik ez az “életérzés”.

Bárhol kapják lencsevégre, mindig egy tökéletességet sugárzó jelenség. Saját stílusát és a ma már klasszikusnak számító anyagokat mesés módon kombinálja, és a végeredmény mindig egyedi és 100% Ulyana.

Stílusa, ami nemcsak bemutatóinak kifutóiról kacsint vissza ránk, hanem saját ruhatárából is, egy ártatlan játékbaba és egy kifinomult, elegáns nő rafinált keveréke.

Nektek hogy tetszik Ulyana Sergeenko stílusa?

Címkék: , , , , , , , , , , ,

4 hozzászólás ”

 1. Nagyi:

  Az arca azért lehetne szebb :D

 2. Anna:

  Orosz szépség.
  De a szemei gyönyörűek! :)

 3. Ulla:

  A neve sztem ukrán származásra utal. Csodás ruhák!! Biztos, h volt Vogue az 50-es évek Szovjetúniójában? Megnézném :)

 4. Vodicska Mária:

  Álomszép nő! Hogyan lehet valaki mindig ennyire összerakva? Az ízlése nekem félelmetesen bejött.
  Amióta rátalálta a “rabja” vagyok. Nagyon kíváncsi lennék, hogy mint “ember” milyen? Hol lehet vajon hallani beszélni?