Stílusikon: Miroslava Duma

Ági, 2013. március 2. szombat

Ulyana Sergeenko után ismételten egy orosz származású hölgyeményt szeretnék bemutatni, aki biztosan nem ismeretlen a divatvilág követőinek. Jelenleg szabadúszó író, aki az orosz Harper’s Bazaar szerkesztője volt, a divathetek kötelező résztvevője és így az utcai divat (street fashion) fényképészeinek örök múzsája, nem utolsó sorban pedig feleség és anya. Számunkra pedig egy tökéletes inspirációforrás. Kiről másról lehetne szó, mint Miroslava Dumáról, aki a jövő héten ünnepli a 29. születésnapját.

Miroslava Duma 1984. március 10-én látta meg a napvilágot Moszkvában, Vasilay Duma orosz szenátor lányaként. A divat már fiatal korában elbűvölte, barátai és volt iskolatársai közül már akkor is kitűnt stílusérzékével és gardróbjának bőségével, persze a második inkább a családi vagyonnak köszönhető.

2. wikifashion com 2008

Férjhezmenetele után neve Miroslava Mikheeva Dumára változott, és nem csak a neve, a családja is bővült, hiszen 2010. októberében életet adott kisfiának. Terhessége ideje alatt sem hagyott fel a divat követésével, nagyon elegáns és egyben bohó kismama volt, követői csak úgy falták képeit.

Az orosz babaarcú „It-Girl”-t barátai Mira-nak szólítják, így a korábbiakban bemutatott Ulyana Sergeenko is, mégis legkedvesebb barátnője közülük Natasha Goldenberg, az úgyszintén orosz származású fashionista, akivel Mira sorra járja a divatheteket és fényképezkedik együtt.

4. styledumonde com

Mira az orosz Harper’s Bazaar szerkesztője volt, míg a folyóirat meg nem elégelte, hogy máshol is megjelennek írásai. Ezután szabadúszó lett, és olyan magazinokban publikált, mint az orosz Tatler, Glamour vagy OK Magazine. Majd „megalapította” saját online magazinját, a Buro 24/7-et. Itt nézhetitek meg, de ha nem rendelkeztek orosz tudással, ahogy én sem, akkor csak a képekben gyönyörködhettek.

5. marlow35 com es shoothebreeze blogspot com

Egy-egy divethéten olyan fényképészek kapják lencsevégre, mint Scott Schuman (a Sartorialist főállású fotográfusa) vagy Garance Doré.

Kedvenc márkái közé olyanok tartoznak, mint a Miu Miu, YSL, Lanvin, Alexander Wang és Prada, viszont elmondása szerint nem fél kombinálni egy-egy designer darabot egy H&M vagy Zara termékkel. Könnyű neki, a fáma szerint Moszkva-szinten neki van a legnagyobb és legsokszínűbb Hermès táskakollekciója.

És hogy sokoldalúságát bizonyítsam, 2009-ben megalapította a Peace Planet non-profit szervezetet, mely az oroszországi árva gyermekeket segíti. Az oldal úgyszintén orosz nyelvű, de ha belekukkantanátok, akkor megtehetitek itt.

Miroslava Duma és Tommy Ton
a Peace Planet karitatív szervezet adománygyűjtő vacsoráján Dubaiban (2012)

De nézzünk csak pár trükköt és érdekességet, amit Mira a mindennapokban alkalmaz:

♣ Légy sikkes, de okosan! Mira előnyben részesíti a szoknyákat és ruhákat, mindig nőies és kifinomult, de a hatást nem csak a ruháknak, hanem egy-egy nagy és extravagáns kiegészítőnek, ékszernek is köszönheti.

♣ A kevesebb mindig több! Ez az egyszerűség az, ami mindig bejön neki. Elmondása szerint nem tölt sok időt a gardróbjában, illetve a tükör előtt, az alapdarabok azok, amikre koncentrál, és ahogy az előbbiekben is említettem a kiegészítői azok, amik megadják a végső rafinériáját az aznapi outfitjének.

♣ Gondolkozz nagyban! A nagy kiegészítők vezetnek a sikeres végeredményhez, itt elsősorban a táskákra gondolok. Mira a praktikus és klasszikus bőrtáskákat részesíti előnyben, semmi feltűnő, kirívó szín.

♣ Ha cipő, akkor fekete, és ha hideg, akkor harisnya! Ha megfigyeled szinte mindig fekete cipőben jelenik meg a nyilvánosság előtt, és lábbelijéhez mindig megfelelő színű és vastagságú harisnyát húz. Azon kevesek közé tartozik, akik szeretik és hordják is ezt a  ruhadarabot, modjuk ez betudható a moszkvai télnek is, így hát a téli és tavaszi szezonban nem is lehet harisnya nélkül lencsevégre kapni.

Nektek mi a véleményetek Miroslava Duma stílusáról?

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 hozzászólás ”

  1. Lily:

    Olyan babaarca van, nem mondtam volna meg hogy 29 éves, 20nak mutat. Egyszerű és sikkes a stílusa, tetszik. Érdekes személyiség lehet.

  2. pinky:

    Érdekes a stílusa, bár a “kevesebb néha több” egyáltalán nem illik rá. A nő tetszik, a szöveg lehetne érdekesebb, vagy divat szemszögből pontosabb, pl h most mien is a stílusa? bohókás fekete harisnyával? na ne