Stílusikon: Gala Gonzalez

Ági, 2014. február 7. péntek

Talán elhamarkodott stílusikonnak kikiáltani, de a legjobb úton halad a cím felé. A 28 éves spanyol szépség read könnyed, egyszerű és kifinomult, mégis egyedi és eklektikus stílusával írta be magát a divat világába. Blogja egy üde lélegzetvételt nyújt az odalátogatóknak. De ki is Gala Gonzalez?

Gala 1986-ban született A Coruña-ban, Spanyolországban, majd 2003-ban Londonba költözött, hogy tanulmányait a Londoni Művészeti Egyetemen folytassa.

Dolgozott már mint kreatív igazgató nagybátyjánál, a spanyol designer Adolfo Domínguez-nél, ahol 2009. szeptemberében debütált első, “Music Collection” névre keresztelt kollekciójával. A teljes kollekciót itt tekinthetitek meg.

2010. júniusában belekerült a LOEWE „Leather Icons” kampányába, ahol olyan nevek társultak mellé, mint Louis Simonon, Peaches Geldof, Tricia Ronane és Ben Cobb. A kampány képeit itt nézhetitek meg.

2013. januárjában a cég újbóli együttműködésre kérte fel, ahol mindamellett, hogy a cég „Leo” fantázianévre keresztelt táskáját reklámozta, ő volt a kampány hivatalos stylistja is. További képekért ide kattintsatok.

De nemcsak a LOEWE figyelt fel szépségére és tehetségére, hisz olyan cégek nemzetközi kampányaiban szerepelt, mint a H&M, a Corello és jelenleg is arca a Guerreiro és a brazil AG cégeknek.

2012. novemberében a Mango kérte fel egy kollaborációra, így Gala mindamellett, hogy a Mango Touch arca, de a vonal tervezője is lett. A kollekciót darabjait itt nézhetitek meg.

A kollekcióhoz a képeken kívül egy promó videó is készült a kollekcióhoz. Füstös pályaudvar, sejtelmes megvilágítás, egy vamp és pár rosszfiú, megvan a tökéletes krimi receptje.

 

Úgyszintén 2012-ben szerepelt a svéd tervező, Gina Tricot „Party” névre keresztelt vonalának kampányképein is.

Legutóbbi kollaborációjában a divat mellett a jótékonyság is nagy szerepet játszott, hisz az Eastpak x ArtistStudio nevű kollekció az AIDS betegeknek gyűjt támogatást. A táskákat itt nézhetitek meg.

Tekintsünk el egy picit a kampányokban való szereplésektől, és nézzük pályafutásának kezdetét. 2003-ban indította el divatblogját, mely az Inside Am-Lul’s Closet névre hallgatott, és amelyet itt tekinthettek meg.

Pár évvel ezelőtt fedeztem fel magamnak a blogot és azóta is folyamatos követője vagyok. Tetszenek az egyszerű összeállításai,  a laza megjelenése, az, hogy nem kizárólag designer cuccokba burkolózik. Gardróbjában persze ott vannak a nagy nevek is, (kedvenc tervezői és divatházai között olyanok szerepelnek, mint Albert Elbaz, Donna Karan, Coco Chanel, Balenciaga, Alexander Wang vagy Marc Jacobs.), amelyeket nem valószínű, hogy valaha utolérek, de olyan márkától is találunk ruhákat, kiegészítőket, melyek az átlagember számára is elérhetőek.

Kedvencem a ruhatárában a kalapok sokasága, hogy milyen természetesen és elegánsan viseli és találtatja őket, így a hatás nem kirívó, hanem egységes és hordható.

De lássunk még pár képet Gala-ról, hátha nálatok is felkerül az inspirációs listára.

Meg kell említsem, hogy a divaton kívül jártas még a zene világában is, hiszen jónéhány rendezvényen, mint lemezlovas hölgyemény jelenik meg, persze itt is kitesz magáért.

És nemcsak a dj pult mögött néz ki jól, hanem a vörös szőnyegen is, őszintén mondom, hogy még nem láttam, hogy melléfogott volna.

Mi a véleményetek, szerintetek helye van a „zsenge” stílusikonok sorában?

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,