Rosszindulatú bejegyzés

kgy, 2008. október 27. hétfő

A vásárlói kedv ösztönzéséért divatbemutatót szervezett a Mures Mall. Ősznek derekán az üzletházban jelen lévő néhány márkaképviselet szezon-termékeit mutatták be. Az időzítéssel a szervezők kissé melléfogtak, hiszen ilyenkor a nagyobb divatházak már a tavaszi kollekciók bemutatása után vannak, és a tudatosan öltözködők is az őszi ruhatár java részét október végére biztosan beszerezték.

A legtöbb bemutatott termék tömegáru, fiatalos, inkább sportos, átlagos volt. De a United Colors of Benetton kollekciójából is bemutattak néhányat.

A felsorakoztatott öltözetekből azonban hiányzott a Benettonra jellemző merész szín és anyagtársítás, pedig a márkaképviseletnél szép számmal van katalógus, melyből a stylist inspirálódhatott volna.

A bemutatón az osztrák Steilmann-ház néhány ruhadarabját is felsorakoztatták ízelítőnek. Itt a férfiveseletek valóban vásárlásra ösztönözhették a bámészkodókat.

Peter Murray termékei közül némelyikért én is szívesen pénzt adtam volna. A legjobban ez a blúz tetszett.

Ez még némiképp a divattervező honlapjára készült szereléshez is hasonlít.

Mint már említettem, a bemutatót a vásárlói kedv ösztönzésére szervezték, de nekem azért hiányzott, hogy a kiegészítőkben sem követték az őszi divatot. Nem voltak színes bizsuk, az XXS-kiaráaka, a tűsarkú bokacipőből vagy a balerinából is csak egyet-egyet láthattunk. A virágminták és a kockák sem voltak annyira gyakoriak, mint amilyen nagy divatjuk van az ősszel.

A manökenek irigylésre méltón karcsú lányok voltak, és nyoma sem volt az anorexiának. Nekünk, esendőbb páráknak még azt is öröm volt látni, hogy fehérneműben nekik is látszik a narancsbőrük.

A másfélórás bemutató alatt 12-szer kellett átöltözniük szuperszonikus sebességel. A kifutón mégis mindig kiegyensúlyozottnak látszottak. A siettségről csak az imitt-amott kilógó árcimkék tanúskodtak.

Kollégám, Fülöp Tímea az öltözőbe is bemerészkedett, és mint az igazi bemutatókon, backstage-fotókat készített.

Lám, az is kiderül, hogy a kisegítőszemélyzetnek nem volt könnyű dolga:

[kgy]

Címkék: , , , , ,

5 hozzászólás ”

 1. boszor:

  Ami a Benettont illeti, ahányszor elsétálok a kolozsvári kirakatuk előtt, elfog a tömény unalom. Ha meg bemegyek, egyszerre legfeljebb három színt látok, azt is összesen vagy húszféle cuccon, amiből kirakják a polcra az összes raktáron lévő méretet, hogy legalább úgy nézzen ki, mintha lenne is választék.

  Nlha az a gyanúm, a reklámjaikon látható színes, fantáziadús cuccokat nem is gyártják. Vagy szerintük Kelet-Európában senki nem visel vidám ruhákat?

 2. eaposztrof:

  broaf! nagyon gaz.. ilyet is csak a balkanon latsz, divatbemutaton lognak az arcimkek. hihetetlen mik vannak.

 3. Fülöp Timi:

  Sajnos a bemutatón nem is volt stylist, a modelek maguk válogatták össze a ruhákat, saját maguk sminkeltek, és csak egy kis tükör volt az öltözőben. De a gyors öltözések miatt pedig még sokszor arra sem volt idő, hogy egy utolsó pillantást vessenek magukra. Ettől eltekintve jó hangulat volt a szinfalak mögött és valamennyi modell lelkesen pózólt a “pink dáma” kamerája elött.

 4. maria:

  Es az osztrak Steilmann is csak Ausztriaban osztrak, Romaniaban roman. Hazai izlesre hazai designerek terveznek. :)

 5. Piri Amarella:

  (Ötlet)szegényszagú, igénytelen, összedobott divatbemutató. Szomorú, hogy úgy gondolják egyesek, kár az erőfeszítésért és valami színvonalasabbat összehozni a Nagyérdeműnek. Az jön le belőle, hogy nem tisztelik a vásárlót.