Cipő, mint főnév

thistlelittle, 2011. január 13. csütörtök

szőrös

cipő (főnév)- Vékony bőrből vagy szövetből készített, erős talppal ellátott, csak a lábfejet fedő szár nélküli lábbeli. A ruházatunk egy része, amelyet azért hordunk, hogy védje a lábunkat (általában bőrből vagy más erős anyagból készül).

Állati

A cipőknek meglehetősen sok eltérő változata alakult ki a rendeltetésük és a viselő társadalmi szerepének függvényében.

szőrös cipő

Hasonlóan összetett képet mutatnak az efféle lábbelik megjelenésük alapján: sarkuk lehet sima vagy magas – az utóbbit a nyugati társadalmak a nőies öltözködés egyik jelképének tartják. A sarok a cipő hátsó alsó részét képező erősítés, gyakorlatilag a láb sarkára ható nagyobb nyomások kiállására készül. Lehet magas, hogy a lábbeli viselője magasabbnak tűnjön, illetve sima.

piros bőr pata
Vegyes mintás
Csizma?

csizma– bőrből készített, hosszú szárú lábbeli, vékony, vagy vastag talppal. A csizmafej hátsó része; a csizmaszárnak kéreggel megerősített, keményített része, mely a lábsarok oldalait környékezi; talpbőr, melyet a csizmatalp hátsó végére ragasztatnak, szögelnek, s félkör alakúra vágnak.

Nyári különlegesség

szandál– a köznyelv nem nevezi cipőnek, mert nem zárt, hanem nyitott.

Miután rátaláltam az irregularchoice websitejára (ki ne hagyja senki!!!!), és csodálattal, undorral illetve könnyekkel küszködve végignéztem az összes darabot, arra gondoltam, hogy van-e meghatározás, ami le tudná írni ezeket a kreációkat … és hát a meghatározás az megvan, ráadásul egész szórakoztató párhuzamot alkot a képekkel.

Címkék: , , , , , , , , , , ,

3 hozzászólás ”

 1. Ola:

  :))
  A konnyeim potyogtak nekem is nagyon, ezert rogton az osszes oldalt vegig is kellett nezzem. Igazi kincsekre bukkantam en is, de a piros szoros viszi a palmat! Azert a mi polcainkrol sem hianyoznak a kulonlegessegek, vajon honnan kaptak az otleteket a kinai gyartok?

 2. topanka:

  Az Irregular Choice a legnagyobb favoritom… :)

 3. kingha:

  kár, hhogy irregular choice-ek nincsenek jelen az általunk is elérhető európai piacon – mondjuk … valamerre közelebb.

  nekem nem jön be a nettes cipővásárlás.

  what katie whore … blogon láttam először ezeket a cipőket – nagyon jók.