Pethő Anikó: A fülbevaló jöhet, ha bárányka van rajta

GG, 2009. február 26. csütörtök

Pethő Anikó a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze, ezúttal őt kértük fel, mutassa meg a Pinkdámának kedvenc ruhadarabjait.

Miért esett a választásod erre a kabátra?

Azért tetszett meg, mert nagyon merész a színe, feldobja a megszokott farmer-viseletet. Szeretem a pirosat, de inkább kiegészítőként, kevés piros ruhám van, ez a kabát most bőven elég. Sokáig főleg feketét hordtam, de mostanában már beszereztem egy-két színes darabot, amik passzolnak a régi feketékhez.

Miből áll egy hétköznapi kényelmes viseleted?

Csizma, vagy hosszúszárú fűzős cipő, farmer – mindenképp legyen kék -, hozzá csuklyás póló vagy pulcsi, a nyakamba pedig sálat vagy kendőt kötök.

Mitől válik egy ruhadarab számodra fontossá?

Vagy azért, mert nagyon tetszik, vagy azért mert kedves emlékek kapcsolódnak hozzá. A szürke hanorákkal például ez a helyzet, akár ezt is jelképezheti a hátán a piros szívecske. Nem szívesen válok meg a kedvenceimtől, ezért miután kiöregedtek mindig befogom őket színházi próbaruhának, így továbbra is velem vannak. Ez lesz a szürke felső sorsa is hamarosan.

Vannak kedvenc boltjaid, ahova mindig betérsz?

Igen, amellett, hogy rengeteget turkálok, nagy kedvencem a H&M, Budapesten mindig benézek az üzletükbe. Valamint itthon a Bershka és a Stradivarius. Ha sok pénzem lenne, akkor a Calvin Kleinból öltözködnék.

A ruha-kockás blúz összeállítást szintén a turkálóból vásároltam. Szeretek keresgélni a ruhák között, de hangulat is kell hozzá, meg sok-sok idő. Általában türelmetlen vagyok, csak felszínesen nézem át a ruhahalmokat, de ha valami megragadja a figyelmemet, akkor azt alaposabban szemügyre veszem.

Egy gumicsizma nem hétköznapi darab, hogy jutottál hozzá?

Már régóta vágytam egy szép gumicsizmára, Budapestről van, sokat keresgéltem, de megérte a fáradozást. Az üzletben azonban észrevettem, hogy a virágmintából hiányzik egy szirom. Mivel egyedi darab volt, nem tudták másra cserélni, ott helyben kijavították filctollal és ezért leszállított áron jutottam hozzá.

Sok pöttyös-mintás holmi található a ruhatáradban…

Körülbelül nyár óta gyűjtöm a pöttyösöket, az első darab a H&M-es fekete-fehér kendő volt, a szintén pöttyös hátizsák Bukarestből van, az ősszel vettem és harminc év garanciát ígértek hozzá. Viccesen hangzik, de nem ezért vásároltam meg, hanem mert nagyon megtetszett.

Szoktál ajándékba kapni ruhákat?

Igen, néha anyukámtól, ő ismeri az ízlésemet, nagymamámtól is, de tőle kizárólag harisnyákat, például a virágmintás fekete is az ő ajándéka. A fekete kötött felső szintén ajándék, New Yorkban vette az egyik volt évfolyamtársam az egyetemről, és negyedév végén nekem adta, mert tudta, hogy nagyon tetszik nekem.

Egy zöld bagolyt viselsz rajta, még milyen kiegészítőket szeretsz?

Ritkán hordok kiegészítőket, gyűrűt, karkőtőt szinte egyáltalan nem. A fülbevaló jöhet, főleg ha bárányka van rajta. A kalapoknak viszont fontos szerepük van, ezen a télen szereztem egy párat, de nem mindig van bátorságom hordani őket.

[gg]

Címkék: , , , , ,

6 hozzászólás ”

 1. boszor:

  Ki a bácsi a fotón? :)

 2. egy rajongó:

  Végre egy jó oldal. Hajrá Gyöngyike, Gertrúd!

 3. Kozocsay:

  tetszik az ötlet, tetszenek a ruhák

 4. füüsti:

  dejóóó :) :) :) ez a bejegyzés mindent megér. a stílus, a ruhák, a csizma, a szemüveg, a mosoly… leeegjobb <3 <3 <3

 5. GG:

  a bácsika a képen éppen fotóalbumokat nézeget és a kuka mellett találtunk rá ;)

 6. csajszi:

  Nagyon jo otlet, hogy egy erdelyi szineszno stilusat mutattok be, ez igy sokkal elerhetobbnek es emberkozelinek tunik, es tenyleg erdekes lett. Szivesen olvasnek meg ehhez hasonlokat :D