Oscar 2014: A vörös szőnyeg

Ági, 2014. március 3. hétfő

Idén 86. alkalommal osztották ki a filmipar legjelentősebbnek kikiáltott díját, az Oscar-t. Nem csoda hát, hogy Hollywood csordultig telt napjaink legünnepeltebb színészeivel, akik természetesen kitettek magukért, hiszen a couture, és nem csak, ruhaköltemények csak úgy hemzsegtek a vörös szőnyegen.

Az est határozottan legfelkapottabb és legtöbb díjban részesültő filmje a „12 Years a Slave” volt, melynek üdvöskéjét Lupita Nyong’o-t, aki elvitte a legjobb női mellékszereplőnek járó szobrocskát, kiéhezve várták a divat követői. Természetesen nem kellett csalódnunk, hisz a halványkék Prada esélyi egy tökéletes választás volt, melyet Fred Leighton ékszerekkel, Prada szandállal és táskával dobott fel.

De ne feledkezzünk meg a legjobb női főszereplőről sem, aki nem más, mint Cate Blanchett, aki a Golden Globe után bezsebelte az Oscar-t is. A kamerák előtt egy meseszép nude, Swarovski kristályokkal díszített Armani Privé darabban jelent meg, melyet Chopard ékszerekkel egészített ki.

A vörös szőnyeget határozottan a világos és nude árnyalatok uralták, úgy a sorba beállt Jenna Dewan-Tatum is, aki egy úgyszintén kristályokkal kirakott Reen Acra estélyire tette voksát, melyhez Lorraine Schwartz ékszerekket párosított.

Camila Alves, a legjobb férfi főszereplő, azaz Matthew McConaughey párja, is egy halvány és letisztult szabású Gabriela Cadena ruhát választott az estre, melyet Lorraine Schwartz ékszerekkel és monokróm táskával egészített ki.

Kate Hudson egy fehér, 2014-es tavaszi kollekciós Atelier Versace darabban érkezett, melyet Jimmy ChooVibe” nevű topánkáival viselt. Visszafogott gyémántok, art deco hangulatot idéző táska, tökéletes haj és füstös szemek, csillagos tízest érdemel.

A következő világos tünemény a sorban Kristen Bell, aki egy visszafogott Roberto Cavalli csodában érkezett a díjátadóra, melyet egy kicsit régimódi, viszont neki jól álló hajjal és rózsaszín rúzzsal varázsolt el.

És a halány ruhák sora folytatódik: Jessica Biel egy 2014-es tavaszi Chanel Couture kollekciós ruhában jelent meg, melyet szerencsére nem a divatház által bemutatott sportcipővel párosított. A rajta tökéletesen mutató ruha mellé Tiffany & Co. Blue Book kollekciós ékszerekket viselt.

Az estről nem hiányozhatott Lady Gaga sem, aki a 2014-es Oscar gála visszafogott stílusát tükrözte, ami jegyezzük meg, elég nehéz lehetett az énekesnőnek. A fémes, art deco hatású, 2014-es tavaszi couture kollekciós Atelier Versace ruha visszafogottan, mégis drámaian mutatott a vörös szőnyegen. Külön tetszik, hogy a ruhát nem „nehezítette el” hosszú platina tincsekkel és hivalkodó sminkkel.

Angelina Jolie is tiszteletét tette a vörös szőnyegen, méghozzá egy ezüstös, 2013-as őszi couture kollekciós Elie Saab estélyiben, melyhez Ferragamo cipellőt párosított. A ruha tökéletes, de sajnos a haj, meg a smink lehettek  volna jobbak is.

Kelly Osbourne viszont tetőtől talpig a maximumot hozta. A Badgley Mischka estélyi, a frizura és még a smink is a letűnt Hollywood-i időket idézte, melyet a sztár kicsit megbolondított saját ízlésével.

Naomi Watts is a fehérre szavazott, mégpedig egy gyöngyökkel kirakott Calvin Klein estélyi képében. A tökéletes sziluettet Bvlgari gyémántokkal törte meg. Mesés!

A mindig elbűvölő Meryl Streep egy visszafogott és elegáns, korához illő, mégis saját egyéniségét tükröző Lanvin ruhában jelent meg a vörös szőnyegen.

Anne Hathaway törte meg a világos árnyalatok uralmát egy fekete, kristályokkal kirakott Gucci darabban. Az elegáns vonalvezetés, a tökéletes részletek, a Gucci topánkák és az úgyszintén fekete plexiből készült táska remekül mutatott az amúgy is modern kisugárzású színésznőn.

Egy nagy kedvencem Julia Roberts volt, aki egy Givenchy couture estélyit választott a nagy alkalomra. A színésznő klasszikus szépségét tökéletesen kiegészítő fekete csipke, romantikus bájt kölcsönöz megjelenésének, úgy, ahogy a Bvlgari ékszerek is.

Anna Kendrick bevállalósabb volt, mikor a J. Mendel 2014-es őszi kollekciós darabot választotta. Asszimetrikus vonalvezetés, virágminta, lábvillantás. Végülis nem olyan rossz, csak szokatlan tőle.

Charlize Theron hozta a formáját, a drámai hatást keltő fekete Dior Couture estélyiben, melyet Harry Winston ékszerekkel párosított. Talán a ruha pántja lehetne elegánsabb.

Az est legszebb kismama díjáért szoros verseny alakult ki. Olivia Wilde egy 2014-es őszi kollekciós Valentino darabban és Lorraine Schwartz ékszerekben tündökölt. És tényleg tündökölt!

Versenytársa nem más, mint Kerry Washington, aki voksát egy Jason Wu szatén estélyire tette, melyet Jennifer Meyer ékszerekkel bolondított meg. Szerintetek ki győzött?

Emma Watson egy meglepetése volt az estnek, hisz egy tőle nem megszokott, sötétebb összeállítást láthattunk. A 2014-es őszi kollekciós Vera Wang estélyit Chanel ékszerekkel és sötét rúzzsal párosította. Vajon jól tette?

Sandra Bullock egy sötét Alexander McQueen estélyiben és Lorraine Schwartz ékszerekkel felfegyverkezve tette tiszteletét a vörös szőnyegen. Klasszikus vonalak, tökéletes haj és smink, de valami mintha hiányozna.

Amy Adams viszont csodásan festett az úgyszintén sötét tónusú, szirén szabású Gucci Première ruhájában, melyet Tiffany & Co. Blue Book rubin berakásos ékszerekkel párosított.

Az első szín a palettánkon Jennifer Lawrence lenne, aki egy piros – na ki találja ki – Christian Dior Couture estélyiben botlot meg a vörös szőnyegen- megint – ami lehet, hogy a Brian Atwood szandálnak tudható be, melyet Ferragamo kiegészítőkkel párosított.

Szerencsére Olga Kurylenko is a színekre szavazott, méghozzá egy fakóbb rózsaszínre, Suzy Amis Cameron, Red Carpet Green Dress kollekciójából, melyről érdemes tudni, hogy környezetbarát anyagokból készült. A ruhát Bvlgari ékszerekkel és Oroton „Freize” nevű táskájával egészített ki.

A szőnyegről vonuljunk be a színpadra, hisz Pink 2013-as őszi couture kollekciós Elie Saab estélyiét kötelező megemlítenem, melyben a „Somewhere over the rainbow”-t énekelte, Judy Garlandra emlékezve. Csodaszép volt.

Ha a díjátadón nem is, de az azt követő esten volt bőven szín amiben gyönyörködni lehetett. Leslie Mann egy sárga, 2014-es tavaszi kollekciós Jenny Packham estélyiben jelent meg a Vanity Fair Oscar partiján.

Elizabeth Banks, úgyszintén a Vanity Fair által szervezett esten egy kék 2014-es őszi kollekciós Jenny Packham összeállításban tette tiszteletét, melyet Jimmy ChooCloud” nevű táskájával párosított. Szokatlan volt, de a „The Hunger Games” jelmezei után már-már megszokottnak mondható.

A felhozatalt végignézve kicsit unalmas volt az idei Oscar vörös szőnyege. Persze sok volt a szép ruha, de nem volt meglepetés vagy tapsvihar egyik összeállításnál sem. Nektek mi a véleményetek?

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,