Oroszországból, szeretettel

GG, 2008. október 30. csütörtök

Az etno stílusú ruhák téli visszatérésére a jelet egyértelműen a Gucci divatház adta meg. A legkülönfélébb népek viseleteiből inspirálódott darabok vannak akiket elrettentek, mert nyomban a hippi módra bő, mindent eltakaró modellek lebegnek a szemük előtt. Frida Giannini alkotásait elnézve azonban még véletlenül sem jut eszünkbe a nagyi vagy anyu ruhásszekrénye: térd fölé érő csizmákkal, szűk nadrágokkal és miniszoknyákkal a márkához hűen a csábítás hangulatával vonta be a kollekciót.

A rocksztáros, fiatalos hangulatot erősítik a szegecses bokacsizmák és övek, és a katonai stílusú kabátok is. Az orosz ihletésű parasztingek, a türkmén és üzbég népi motívumokat felvonultató ruhák a Guccinál luxuscikké lényegülnek. Nagy kedvencem a kollekcióból a nyuszis táska, amelynek alakjai mintha egy Chagall képből szálltak volna le, akarom mondani fel.

Kolozsváron leginkabb a Zara érzett rá a Gucci által felkarolt vonalra, a folklór beütésű felsők mellett a hosszú, subaszerű szőrmemellényt sem felejtették ki a téli kínálatukból. Etnós védjegynek számítanak még a bokáig érő virágos szoknyák, a hosszú, mintás kötött pulóverek, a rojtokkal díszitett táskák és lábbelik.

[gg]

Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás ”

  1. divat 007:

    nagyon szepek a kepek,jo munka!
    igy tovabb!!