Neon az Electric Castle, és minden eddiginél fotogénebb

admin, 2019. július 18. csütörtök

Az Electric Castle fesztivált már a kezdet kezdetén úgy találták ki, hogy fotózni lehessen. Az alapkoncepciójának a része az, hogy képet készítenek a kivilágított kastélyról, a tükröződő képéről a Bánffy-birtok tavacskáján vagy a hatalmas EC-logóról. Az évek során a szervezők sokat tanultak és finomítottak azon, hogy még látványosabb képeket készíthessenek a résztvevők arról, hogy elektrikeznek.

Elég csak arra gondolni, hogy a kezdetekkor a hatalmas EC-logó még a főszínpad előtti dekoráció volt és a kastély homlokzata előtti téren, ahol a hetedik kiadáson már sorban kell állni, hogy azzal a bizonyos logóval elkészülhessen a képed, szóval azon a téren még egy kisebb színpad állt. És akkor a betérőket üdvözlő szövegekről még nem is szóltunk, ami mostanra a másik biztos pont lett, ahol képet kell készíteni, ha megérkeztél a fesztiválra. Azzal egyszerre, ahogy a szervezők megtanulták fotózhatóvá tenni a fesztiváljukat, a közönség megtanult pózolni és felöltözni is hozzá. Ennek eredménye, hogy az Electric Castle minden divatblog-szerkesztő álma, ha fesztiváldivatról akar cikket. Bonchidára egy kicsit tényleg azért mennek az emberek, hogy kicsípjék magukat, felvegyék a fesztiválos – legjobb értelemben vett – maskarájukat, majd megmutassák magukat. És úgy érezzük, hogy évről évre egyre inkább igazabb.

 

 

Ez csak amolyan bemelegítés, előjáték az emelgetett EC-logóval, aminek a kötényékén talán a legkönnyebb divatot fotózni.

Az idei fesztivál nagyon neon, elég sok dekoráció pompázik neonsárga, neonzöld, neonkék és egyéb neonszínekben. És ehhez mintha a fesztiválozók is igazodtak volna. Érdemes megfigyelni, hogy nemcsak a szettjét igazította, hanem a körme hegyétől a szemhéjfestékig minden nagyon ott van.

 

A lemenő nap fényében talán nem annyira egyértelmű, de ezt a szettet is főleg a neonnarancs dzseki miatt emeltük ki, meg amúgy is nagyon rendben van.

 

Egy igazi fesztiválszett. Nem egy igazi jelmez, de egyszerű utcai viseletnek a fémes betéttel díszített, áttetsző nadrág talán már túl sok.

 

Szintén egy hippisebb hatású fesztiválszett, amit viselőjének a kiállása és a magabiztossága emel ki a tömegből, meg persze a tökéletesen kiválasztott kalap.

 

Az már így az első nap után is egyértelmű, hogy az övtáska-viselet még mindig a csúcson van, és az is egyértelmű, hogy ezen az összeállításon is sokat dob ez az ezüstös darab. Egy virágos ruha, még ha sneakerrel és zoknival is viselik, nem olyan nagy kunszt az Elctricen.

 

A végére egy merész fiúszettet hagytunk, bár a viselőjén egyértelműen látszik, hogy nem feltétlenül hisz a bináris, férfi-nő alapú meghatározottságban, a nem szerinti öltözködésben. Sőt, azt szeretjük benne a leginkább, hogy simán a szettje részévé tett egy neccharisnyát, vagyis ez inkább necckezeslábas.

 

A második napos Limp Bizkit-koncerttel, azért masszívan kifejezetten hangsúlyos lett a fekete a fesztiválozók szettjeiben. Ez a műbőr ruha volt az egyik kedvencünk, amihez tökéletesen passzolt a latexes vörös övtáska.

 

Egy kevésbé feltűnő, de nem kevésbé kihívó fekete összeállítást is beválasztottunk. Egy teljesen fekete szettel nagyon nehéz mellényúlni, bár a Converse helyett egy fekete bakancs azért jobban fogott volna.

 

A sportos ritkán sikkes, viszont vannak jó próbálkozások, amit érdemes megmutatni. Szerintünk ez is egy ilyen neccharisnyástól és csillogós pulcsistól.

 

Egy tökéletes fesztiválos szerkó. Úgy csillog és úgy feltűnő, hogy közben azért strapabíró, nem tűnik teljességgel kényelmetlen viseletnek.

 

Ha már Limp Bizkit, akkor mutatunk egy hiphoposabb irányt is, természetesen neonzöld övtáskával. Mi mással?

 

Kevés annyira menő, a feje búbján viselt sapkától a csíkos zokniig kitalált szettet látunk a pasikon az EC-n, mint ez. És még az őszülő szakállhoz is igazították az egészet, nyilván nem véletlenül.

 

Kevés olyan szettet szoktunk fotózni, amit ennyire egyértelműen pózolni vettek fel, amiről egyértelműen látszik, hogy elsődleges célja az volt a viselőjének, hogy elkészüljön egy bizonyos fotó. És hát ennek megfelelően kitalált, kivitelezett és feltűnő.

 

Tipikus fesztiválos szerelés, úgy strapabíró vagy egyáltalán nem hétköznapi. Bónusznak még fémesen csillog is.

 

A könnyű tüllszoknya és bakancs párosítása még Electrices mértékben sem átlagos, talán ez is fogott meg benne a szettben a leginkább.

 

Az egyik kedvenc idei szettünk. A régi idők emlékére (no meg az második napi zápor miatt) sokan viseltek gumicsizmát vagy esőkabátot a mostani Electric Castle-en is. Ez a babos szett pedig nagyon kislányosan bájos, hangulatos lett.

Címkék: ,