Napfelkelők stílusosan: a Pinkdáma is ott volt a Double Rise-on

admin, 2019. július 5. péntek

A fesztiváldivat egészen különbözik a városi viselettől, legalábbis a jó fesztiválos divat ismérve, hogy igazodik az esemény karneválos jellegéhez, amikor az emberek igyekeznek hátrahagyni a hétköznapit. Ezt az eltávolodást a normálistól pedig hát a viseletükön is reprezentálják a fesztiválozók, már-már jelmezbe bújnak, amiben nyugodtabban lehetnek őrültek, a szó legjobb értelmében. A romániai fesztiválpiacon erre az életérzésre, azt hiszem, hogy az Electric Castle közönsége tud leginkább ráhangolódni, ott a legkevésbé hétköznapi a fesztiváldivat, talán még a kastély hercegének és hercegnőjének is képzelhetik magukat a résztvevők.

 

Ettől az elváráshorizonttól alapvetően messze van a Double Rise közönsége, de a fesztiválozók az adott keretek között mégis úgy érzem, hogy igyekeznek ennek megfelelni. Mert a fesztivál Menjünk ki a zöldbe! túrabakancsos és sokzsebes nadrágos narratívájától legalább olyan messze van a topánka és a könnyű, rakott szoknya, mint a farmernadrágos vagy kiskosztümös átlagos városi viselettől a fesztiváltündérkék tüllszoknyája, virágfüzére vagy csillámporos sminkje.

Ezt az életérzést az első képen mutatott szett ragadja meg talán a leginkább, erre mondanánk mi azt, hogy egyaránt érezzük rajta a Double Rise önfeledt lazaságát és azt a természetközeliségét, amit idén a fesztivál különösen hirdet. Olyan jó nagyon hippies.

Egy klasszikusabb fesztiválos szerkó, könnyű szoknyával és kalappal a délutáni hőség elviselésére, ugyanakkor jelezve talán azt is, hogy szombat este egy Tankcsapda-koncert következik.

Ennyire egyértelműen egy zenei stílushoz köthető szettet ritkán szoktunk beválasztani egy Pinkdáma összeállításba, de ennek a minden részletre kiterjedő átgondoltsága annyira bejött, hogy úgy gondoltuk, kivételt teszünk. Kezdve a most leeresztett csíptetős nadrágtartótól égészen a vádlira tekert kendőig, ami természetesen színben is passzol a szetthez.

Az egyszerű magabiztossága fogott meg a szettnek, az, hogyan egy szemüveggel és óriási fülbevalóval olyan könnyedén idézi meg a mostanság méltán népszerű retró hangulatot. És az a zsákruha egyszerűen cool.

Leginkább azt a harmóniát szerettük ebben a szettben, ahogyan a vállon lazán átvetett övtáskával egyszerre idéz a divat csillogásából, keretezi időben a szettet, mert azért még 2019-ben még rendben van így viselni a táskát, ugyanakkor feldob is vele a fesztiválos gyűrődést jól viselő kezeslábast. Így még egy hosszú fárasztó nap után is sikkesen lehet kinézni.

A nagyon retró életérzést hozó óriáskeretes szemüveg, illetve a túlméretezett Adidas-sneaker teszi igazán maivá ezt az összeállítást, miről talán elsőre azt gondolnánk, hogy nem fog működni, és lám, mégis.

Ha azt gondolnánk, hogy egy erősen normecore hangulatú dzseki, minden, csak nem fesztiválos, vagy nem lehet fesztiválos, akkor ezzel a képpel mutatunk fityiszt, mert ennél kevés dolog fesztiválosabb.

Az egyszerű farmernadrágos és az érezhetően túlgondolt szettek között olyan volt, mint egy könnyű nyári szellő az izzasztó forróságban. Úgy volt egyszerű és megragadó, hogy önazonos is tudott maradni benne a viselője, mert elhittük neki, hogy ő pont ilyen.

Elsősorban a “kiegészítőkre” hívnám fel a figyelmet a fenti szettben, ahogyan a Tisza cipő mustár betétje igazodik a fesztiválos karszalaghoz, amit megbolondít az egyelőre még csak keresztben átvetett melegítő. Jól mutatja, hogy ez az ember érti, tudja, hogyan lehet stílusos.

A retro őrület találkozik benne a művészetek iránti rajongással, lásd van Gogh Csillagos éjének a megidézését a cipőn. Eklektikus, mégis azt éreztük, hogy a viselőjük magabiztosan válogatott.

Cikkünket további fotókkal frissítjük még.

Címkék: ,