Nagyot fordult a világ: valódi divatot fotóztunk az Undoldon

admin, 2019. augusztus 6. kedd

Az fontos, hogy minden fesztiválon kontextusában nézzük a divatot. Például lehet, hogy a Double Rise fesztiválon simán beválogatnánk egy olyan szettet, ami az Elctirc Castle-en eszünkbe se jutna. Mert tudjuk, hogy a Torockón egy zöldbe kiülős, természetközelibb fesztivált szerveznek, míg Bonchidán egy kicsit arról szól az élet, hogy elkészüljön a tökéletes fotó. Az Untoldról eddig azt gondoltuk, hogy a legkommerszebb fesztivál, ahol leginkább a fast fashion üzletek kínálatát viselik az emberek. Ehhez képest idén jól megleptek! És bár sok esetben ezúttal is a résztvevők éppen a H&M, a Bershka és a társaik kínálatából öltöztek, nagyon sok olyan szettet látunk, ami nagyon rezonált a csillogó, fesztiválos életérzéssel, a mágia és varázslat világát idéző témával.


Ezt azért különösebben valószínűleg nem kell magyarázni, ez egy tökéletes szerkó ahhoz, hogy felhívja valaki magára a figyelmet.

Már a tündér (vagy inkább angyal) szárnyakkal díszített dzseki is elég lenne ahhoz, hogy kiválasszuk, de ezek a szettek …

Ha esetleg a hétköznapibb flitteres ruha nem lenne elég ahhoz, hogy magukra vonják a figyelmet, akkor a fesztiválozók egyéb attrakciót is kitalálnak. Pedig önmagában ez a ruha is elég lett volna szerintünk…

Szeretjük, mert nincs nagyon túlgondolva, csak egy ruhát és egy pár csizmát vett fel. De hát milyen ruha és csizma!

A fekete biztosan nem az Untold színe, nem is illene nagyon ehhez a varázslatos tematikához, de azért találtunk jó fekete szetteket is.

A sneaker díszítésétől az övtáskáig látszik, hogy minden ki van találva. Sőt még a legjobb helyet is megtalálták, ahol ezt a csillogó szettet meg lehet mutatni.

Kell azért egy kiállás ahhoz, hogy ehhez a tüllruhához valaki egy ilyen térdig érő bakancsot húzzon, és mi szerettük a kiállását ennek a Martin Garrix-rajongónak (az arcra festett rózsaszín +x jelzés teszi egyértelművé a hovatartozást, ami sajnos a képen nem nagyon kivehető).

Ez egy alapvetően praktikus szerelés, és azért szeretjük, mert alapvetően kevés kellékkel sikerült mégis úgy megoldani, hogy ne csak egy színes kezeslábasba öltözött nőt lássunk.

A Kolozsvári Rádió magyar adása munkatársának bohém szerelését sem kell nagyon magyarázni, egy kicsit a tündéri keveredik benne a femme fatale-lal.

A fiúknál ez a tündéres, varázslós téma annyira nem menő, így csillogóan látványos szettekre nem is lehet számítani, és nem is nagyon tudnak úgymond versenybe szállni a lányokkal. De ennél egyértelműbben már nem lehetne bizonyítani, hogy néha nagyon kevés is elég ahhoz, hogy sokkal többnek mutassunk.

Az Untoldnak a kezdetek óta van egy ilyen román népmesei, hagyományos vonala, aminek mostanság a látványban már kevésbé, de a foglalkozásokon még fellelhetőek a nyomai, például a kolozsvári néprajzi múzeum sátránál. Így amikor megláttuk ezt a bekecsben (hímzett bőrmellényben) feszítő srácot, egyértelmű volt, hogy a Pinkdámán a helye.

Címkék: ,