Miért és hogyan: boyfriend jeans

GG, 2009. január 21. szerda

A divatprognózisok többsége szerint ha van valami, amitől az idén nem menekülhetünk meg, az a boyfriend jeans-mánia. A felelőssé mindezért Mrs Tom Cruise, vagyis Katie Holmes tehető, aki egymás után többször is viselte az inkriminált darabot, amire így minden divat-érzékeny élőlény felkapta a fejét.

A képek tanúsága szerint Katie Holmes valóban egy férfiaknak készült farmert visel, amely ráadásul annyira hosszú, hogy kénytelen feltűrni a szárát és derékban is jócskán az öv tartja meg a színésznő filigrán alakján. Mintha a férje nadrágját viselné, riadtak meg a stylistok, és hogy mégsem husband jeans lett belőle, azt talán a buta hangzásának köszönheti, mert a pasim farmerje – boyfriend jeans – mégiscsak sokkal jobban hangzik.

Hiába az elsőbbség, Katien ennek ellenére sem állnak igazán jól ezek a darabok, annyira lógnak, hogy szinte leesnek róla, így minden nőiesség áldozatul esik ennek a méretnek. De attól még, hogy Mrs Cruise nem érzett rá a hozzá illő modellre, ez nem jelenti azt, hogy mi is meg kell vonjuk magunktól ezt a formát. Más színésznők sikeresebben adaptálták az új trendet, és az ő viseletükben sokkal kifinomultabban, sikkesebben jelenik meg, mint a kicsit “hobósra” vett Holmes-stílus.

Ha mégis rászánjuk magunkat a csatlakozásra, figyelembe kell venni néhány alapszabályt, ami minden boyfriend jeans viselőre érvényes. Elsőként, a farmer nem kell kötelezően a barátodé legyen, nem mintha nem lenne pasid, akitől kölcsönkérheted, hanem azért mert hamarosan az üzletek is tele lesznek a nőknek készült férfiszabású nadrágokkal.

Ha mégis az eredetiségre esküszöl, célozd be a farmer márkaboltok férfirészlegét, és onnan szerezd be a neked tetsző darabot. Sőt, egyáltalán nem is szükséges egy új nadrágot vásárolni, ha felkeresed a turkálókat, lehet hogy sokkal egyedibb darabhoz juthatsz.

A nadrág szárának egyenes szabásúnak kell lennie, a trapéz vagy túl szűk formák itt nem érvényesülnek. Ugyanakkor kötelezően fel kell tűrni őket, ne felejtsük el, hogy ez a 2009-es év tavaszi-nyári divatja, szóval megfázni biztos nem fogunk bennük (a feltűrés a rövidnadrágokra ugyanúgy érvényes). A feltűrésnek pedig pontosan a bokák fölött kell végződnie.

Egyes hírességek a szakadt modelleket részesítették előnyben, ha ez nekünk már túl sok, nyugodtan lemondhatunk róla. Általában szűk, nőies felsőket ajánlanak hozzá, hogy megtörjük a túlságosan maszkulin vonalat, és elkerüljünk egy újabb öltözködési katasztrófát.

[gg]

Címkék: , , ,

6 hozzászólás ”

 1. kövi sára:

  na de mi van akkor, ha a boyfriend jeans
  nem jön fel a görlfrend kerekded popójára?

 2. kesztió:

  Megoldás: boyfriend upgrade.

 3. Kovács-Szabó János István:

  Tomkrújzot kellene, amér odaadta a nadrágját az asszonynak, egy elől-hátul szűk görlfrend farmerbe bepréselni.

 4. agi:

  a boyfriend jeans kotelezi a viselot alapp szabajokra mint magas csinos es szep felso reszre, amit a jeans se tud palastolni

 5. Tigishop:

  De nézzük a jó oldalát! :) Én speciel mindig is irigyeltem a pasikat, hogy nem kell semmilyen táskát cipelniük magukkal, mert minden elfér a zsebükben. Telefon, kulcs, pénztárca. Bezzeg ha én próbálnám belegyömöszölni a feszes farmerom zsebébe ezeket….hát már próbáltam de nem túl szép látvány :D

 6. Comika:

  Szerintem nagyon kircsi…ideje volt már,hogy a fiúsabb csajszik is hordhassák a kényelmes,laza nacikat,anélkül hogy mutogatnának rájuk,hogy milyen fiúsan öltözködnek..
  Bezzeg majd a pasik sem botránkozva néznek majd ha log a s.ggemen a gatya…de ez csakis azért lehet, mert Katynek nem száradt meg a farmere..XD

  Thanks, KATY & TOM