Magyar tervezők tűntek fel a milánói divathéten

admin, 2019. március 1. péntek

Nemrég járt le a Milánói divathét, ahol a tervezők az őszi-téli kollekciójukat mutathatták be a nagyközönségnek. Ám az idei év számunkra legnagyobb érdekessége, hogy a híres külföldi divatmárkák között helyett kapott nyolc magyar is.

#hfdafashionA #HFDA x Camera Nazionale della Moda Italiana közös #Fashion #Mentoring Programjának második állomásaként januárban az olasz mentorok Budapestre utaztak és minden mentoráltunkkal egyéni workshopot tartottak kreatív és PR témákban. Hamarosan újra a magyar csapat utazik Milánóba, még hozzá a Milan Fashion Weekre egy egyedülálló programban képviseltetni magát. #cameramoda #hungarianfashion ABODI Celeni CUKOVY Je Suis Belle Elysian ZSIGMOND DORA menswear Tomcsanyi ARTISTA

Publicată de Hungarian Fashion and Design Agency pe Joi, 14 februarie 2019

 

A Magyar Divat & Design Ügynökség még 2018 nyarán több évre szóló megállapodást kötött az olasz Camera Nazionale della Moda Italianával. Ennek a mentorprogramnak a keretén belül kapott lehetőséget az  Abodi, Artista, Celeni, Cukovy, Elysian, Je Suis Belle, Tomcsanyi és Zsigmond Dora menswear (Dórával már forgattunk, vele az interjút itt lehet elolvasni/megnézni.)

A tervezők Giulio Martinello, a Vogue Italia stylistjának segítségével válogatták össze azokat a ruhadarabokat, amelyeket aztán a pénteki show-n bemutattak.

 

 

Abodi: 

 

Abodi kollekciója most is, mint azt megszokhattuk extravagáns volt. Nekem különösképp tetszik az, ahogyan a formákat és az anyagokat az erős színekkel kombinálja!

Artista: 

 

Az Artista Milánóban bemutatott kollekciója szolidnak mondható, emellett minden bemutatott darabot ékesít egy-egy virág.

Celeni: 

 

Celeni kollekciója egy tágabb korcsportnak mutatott be ruhákat. Mindegyikben ott rejlik valami különlegesség, mégis azáltal, hogy bővebb és hosszabb, bárki bátran viselheti, akár egy átlagos pénteki napon.

Cukovy: 

 

Cukovy tervezője az erős színek mellett figyelt a különleges anyaghasználatra is, már a képeken is megfigyelhető ez. A hétköznapinak mondható “pufidzsekit” kombinálta pár olyan ruhadarabbal, ami az összbenyomást teljesen megváltoztatja. A csillogó anyagok pedig felhívják az emberek figyelmét, így könnyen kitűnhetünk a tömegből.

Elysian:

 

Elysian, mi mást is mondhatnánk róla, hogy egyszerűségében nagyszerű?!

Je Suis Belle: 

 

Hétköznapinak egyáltalán nem mondható, ezáltal különleges és egy kicsit kisebb célközönséget megcélzó kollekciót láthattunk a Je Suis Bellétől. Azt gondolom, hogy a mozaik- vagy a hatalmas virágmintázatok azért nagyon sok embernek elnyerik majd a tetszését.

Tomcsányi: 

Tomcsányi kollekciójában tisztán észrevehető a francia behatás, ami nem is meglepő, hiszen a márka tervezője,  Tomcsányi Dóra Franciaországban tanult. A kevésbé beavatott szemekre is szépnek és szolidnak tűnhet a olasz divathéten bemutatott kollekció.

 

Zsigmond Dóra: 

 

Nem véletlenül hagytam utoljára kedvenc tervezőmet, Zsigmond Dórát. A bemutatott darabok mind-mind nagy odafigyeléssel készültek, egyaránt anyag és trend szempontjából. Itt is megfigyelhető, hogy Dóri teljesen tisztában van, hogy nagyon sok férfi esetében a kényelem az első, így kollekcióját is így tervezte.

 

Tamás Endre

Címkék: ,