Librarian Chic: a könyv, amely igazából táska (II)

Anna, 2012. június 18. hétfő

Book-clutch-ok, könyv-táskák. Második felvonás.

(Az Olympia Le-Tan táskákról szóló első részt itt találjátok.)

Mint minden nagyszerű ötletet, a book-clutch-okat is csakhamar elkezdték másolni, továbbgondolni.

Kate Spade new yorki tervezőnő nem sokkal az első OLT könyv-táskák megjelenése után piacra dobta saját book-clutch verzióját, amelyek a Le-Tan-táskák jóárasított (OLT book-clutch: 1140€, kate spade new york book clutch: 325$, kb. 260€), de teljesen elfogadható és még így is nagyon jól kinéző testvérei. A kate spade táskák fényes, laminált külsővel rendelkeznek (teljesen olyanok, mint egy keménykötésű könyv), nem hímzett anyagborítóval és a belsejük 2+1 rekeszes. Mivel a kate spade new york sokféle táskát forgalmaz (ezenkívül ruháktól cipőkön és ékszereken át mindenféle kiegészítőkig sokmindent), csak néhány féle könyv-táska található meg a kínálatukban (eddig összesen 7 különbözőt lehet(ett) kapni). Nem vitás, hogy (ipar)művészi értékben az Olympia Le-Tan darabok viszik a pálmát, de nekem a Kate Spade változatok is nagyon tetszenek.

A Szép remények és a Romeo és Júlia az örök kedvencek
(de bármelyiket elfogadnám szívesen)

más, hasonló kate spade jóságok:

Karl Lagerfeldet is megihlette a könyv mint táska gondolata egyetlen Chanel-táska erejéig a 2011-es tavaszi kollekcióban, ám ez sokkal elegánsabbra és komolyabbra (komorabbra) sikeredett:

Sok (hobbi) táskakészítő is belelkesedett a könyv/táska ötleten, ám “megszólalásig hasonlóságot” a költséges és bonyolultabb elkészítés helyett, nemes egyszerűséggel igazi könyvek átalakításával készítettek book-clutch-okat. Ezek a táskák robosztusabbak és nem annyira kifinomultak, mint az eddig bemutatottak, de a feeling megvan. Az etsy-n sok ilyet lehet találni, például chicklitdesigns etsy shopjában (képek onnan):

Aki esetleg kedvet kapott volna otthon elkészíteni egy ilyen book clutch-ot, a RunwayDIY egyik cikkében részletes elkészítési útmutatót talál képekkel. Onnan kölcsönöztem az alábbi képsorozatot:

Annyit hozzátennék, hogy teljesen átlátszó ragasztót használva talán még szebb lesz a végeredmény. És az is nagyon fontos a tartósság szempotjából, hogy nagyon erős ragasztót és súlyos könyveket használjunk a lenyomtatáshoz. Például a Poxipolnak van egy átlátszó, két fázisból kikeverendő ragasztója, ami talán megfelel a célnak. (Azért merem ajánlani, mert már tapasztaltam, hogy amit ezzel összeragasztunk, azt utólag max szétrobbantani lehet. Főleg, ha rossz helyre ragadt…) Továbbá a kapocs becsavarozása helyett elegánsabb lenne azt is jó erősen odaragasztani, oszt’ kész is a saját készítésű book clutch :)

képek: bedsidetablebooks, emmaclements, atouchoflovely, bread-n-chocolate, goldenmeans, vila.com, bookriot, katespadeloveaffair, runwaydiy

Hogy tetszik az ötlet?

Címkék: , , , , , , , ,