Kinek a bőrébe bújjunk ebben a szezonban?

Ági, 2013. január 8. kedd

A bőr ismételten teret hódít, már nemcsak a rosszfiúk és szelíd motorosok ruhatárában kap helyet, hanem a miénkben is. Aki figyelemmel követte a divathetek történéseit, az láthatta, hogy több tervező is fel- és kihasználta ennek az anyagnak a kvalitásait, és belecsempészte kollekciója darabjaiba. Nem csoda hát, hogy egyre gyakrabban találkozunk vele divatblogokon, kedvenceink “on-line gardróbjában” és az utcán is.

De mielőtt rátérnék saját gardróbunk felszerelésére, idézzük fel pár kép erejéig a kifutókon bemutatott bőr/műbőr ruhakölteményeket. Íme hát egy kis ízelítő:

Levonhatjuk hát a következtetéseket:

♣ A fekete még mindig az alap, de egyre több teret hódítanak a valódi színek is.

♣ Legyen az nadrág, szoknya, kabát vagy ruha, minden jöhet!

♣ Merjük bevállalni a kombinált darabokat is, ki mondta, hogy a csipke és a bőr nem találnak?

Itt az ideje, hogy szétnézzünk saját házunk táján is, de mielőtt belevetnénk magunkat a boltok kínálatába vagy talpig bőrben indulnánk ki a városba, jó szem előtt tartani pár dolgot:

Bőrnadrág vásárlásakor mindig a tökéletes szabást és méretet keressük. Nem szabad úgy gondolkodnunk, hogy majd kinyúlik (mert nem fog), és ha kisebb méretet veszünk, akkor nagy valószínűséggel kötözött sonkának fogunk kinézni. Jó tudni, hogy a bőr ruhák egyik hátránya, hogy minden kis plusszot megsokszoroznak. Hallgassunk az önkritikánkra!

♣ Ha bőrszoknyát szeretnénk vásárolni, inkább a hosszabb, térd fölé vagy térdig érő fazonokat részesítsük előnyben, mert a bőr mini nagyon könnyen közönségesnek tud hatni, illetve elég kevés olyan ember van, akinek tökéletesen áll.

♣ Ne halmozzuk a bőr darabokat, nem vagyunk mi vad motorosok, hogy nyakig bőrben járjuk a várost.

♣ Merjük keverni a textúrákat! A bőr mindennel talál, legyen az szatén, csipke vagy farmer, akkor meg miért ne dobnánk fel vele a szerelésünk?

♣ Az ördög a részletekben bújik meg! Ha nem kaptuk meg a tökételetes bőr ruhát, akkor miért ne köthetnénk kompromisszumot egy bőr betétekkel kiegészített darabbal? Sokszor a kevesebb több (és különlegesebb).

Kép forrása: www.streetpeeper.com

♣ Ha sehogy sem tudjuk eldönteni, hogy mi legyen az a darab, amibe befektetünk, bizalommal válasszuk a bőrkabátot. Mondhatni ez a tökéletes kiegészítő, bármilyen öltözéket fel tud dobni, legyen az egy elegáns ruha, egy magassarkúval megfűszerezve, vagy egy egyszerű farmer-póló kombináció.

Képek forrása: www.streetpeeper.com

♣ Ahogy említettem, egy bőr ruhadarab tényleg nagy és hosszútávú befektetés. Ha nem találjuk meg az igazit, és nem akarunk egy vagyont kiadni a „talán” kategóriára, akkor nyugodt szívvel nézelődhetünk a műbőr ruhák között is. Ezekből jóval nagyobb a választék, amire viszont figyelnünk kell, az az anyag textúrája. Nem szabad túlzottan csillogjon és az sem egy előny, ha a krokodilminta kacsint vissza ránk. Minél inkább hasonlít az igazihoz, annál jobb..

Kép forrása: www.streetfsn.com

Na, kinek hoztam meg a kedvét? :)

Címkék: , , , , , , , ,

3 hozzászólás ”

  1. nelli:

    Szerintem nagyon nehéz jól választani (mármint átlagkeresetből), hogy ne köszönjön vissza a kilencvenes évek falusi bőrdivatja. De azért egy szép bőrnadrágot elfogadnék.

  2. bajszos nő:

    juj de jó, mostmár a pinkdámától s a divatguruktól is engedélyem van a bőrszoknyáim hordására anélkül, hogy “rokkericának” tűnjek, jaj de boldog vagyok

  3. Antiope:

    Szerintem egy jó bőrkabátba érdemes befektetni a vékonypénzűeknek is, mert hosszú távon meghálálja, mindig vagány és mindennel jól megy, de a többi – ruha, szoknya – könnyebben kimegy divatból és ki is vénülhetünk belőle. Bár volt egy szegecses bőrszoknyám, amit édesanyám, a nővérem és én hordtunk rengeteget és ma is fel lehetne venni.