Ingben napszemüveggel: így várják a nyarat Kolozsváron

admin, 2013. április 23. kedd

Azok után, hogy megnéztük a tavaszi cipőtrendeket, arra is kíváncsiak voltunk, hogy miként ruházkodnak a kolozsváriak. A nekünk leginkább tetszőkből válogattunk.  Így várják a nyarat ingben és napszemüvegben:

Bernadett

rbernadet1

rbernadet2

Alig várta, hogy levethesse a nagykabátot, és végre tavasziasan öltözzön, így az első igazán meleg tavaszi napokat igyekszik a maximálisan kihasználni, világosabb színekbe öltözni. A pasztellszínek a kedvencei, ami ezen az összeállításon is jól látszik. Figyelt arra, hogy minden a megfelelő legyen, harmonizáljanak a ruhadarabok.

Általában a turkálókban szokott vásárolni, a képen látható összeállítás nagy része is – a kalap kivételével – onnan van. A különböző márkák nem lényegesek számára, csupán annyira veszi figyelembe a vásárlásnál, hogy lehet azok jobb minőségűek, márpedig az számára az elsődleges szempont. Ezért van rajta egy Converse cipő, s nem pedig egy egyszerű tornacipő.

Erőssége: a lazaság

Kati

rkati1

rkati2

Az összeállításánál az volt a legfontosabb szempont, hogy kényelmes legyen. A színek például kevésbé számítanak, nem nagyon figyel arra, hogy minden passzoljon, de azért elmondása szerint nem fog össze nem illőket társítani, jó, ha harmonizálnak. A képen látható barack színű táskája egy új darab, egy nappal korábban kapta Ági barátnőjétől, így azt mindenképp ki akarta próbálni, meg akarta mutatni a világnak, azért került be az összeállításba.

Nincs  egy jól bevált üzlet, ahol ruhát szokott vásárolni, sőt egyetlen márkához sem ragaszkodik, inkább a minőség a fontos számára.

Erőssége: a szexi barack színű táska
Ági

ragi1

 

 

ragi2

 

Egyre jobban meghozza a jó idő a színesebb ruhákhoz a kedvét, de elmondása szerint amúgy sem szokott nagyon komoran öltözködni, télen is színesebb, mint az átlag kolozsvári. A leggyakrabban az ószeren szeret vásárolni, mivel nagyon jó áron lehet ott kitűnő cuccokat kapni, nagyon gazdaságos a doktoris ösztöndíjához mérten. Persze – jegyzi meg – nem mindig jön össze a vásár.
A képen látható összeállításnál a gyorsaság volt a legfontosabb rendezőelv, mivel sietett, azt vette fel, amit legelöl talált a széken.

Erőssége: a színkavalkád

Péter

rpeter1

rpeter2

Saját bevallása szerint szeret divatosan öltözni, ezért figyelemmel is követi annak alakulását, például a szemüvegkeretének a kiválasztásakor is abszolút szempont volt, a jelenlegi trendnek megfelelő Ray Ban (vagy legalábbis ahhoz hasonló) keretet válasszon. A leggyakrabban Bershka, Zara és Pull&Bear üzletekben szokott vásárolni, a képen látható ruhák is a három üzlet valamelyikéből származnak. Szeret tavasszal ingbe járni.

Erőssége: a szemüveg meggyőzött

Zsombor

rzsombor1

rzsombor2

Szerinte a cipő a legfontosabb, aszerint érdemes öltözni, hiszen drágább, mint egy póló, és fontos, hogy passzoljanak. Elmondása szerint színek szerint öltözik, fontos számára, hogy színben harmonizáljanak a különböző ruhadarabok. Ha megtetszik egy darabnak a színe és még a szabása is rendben van, akkor szinte biztos, hogy megveszi, olyankor már a márka sem fontos. Tapasztalata szerint amúgy egy Zara vagy Bershka póló sem tart többet vagy áll jobban, mint egy jól elkészített névtelen márkájú.

Színekben inkább a visszafogottabbakat kedveli, mint a fekete vagy a szürke, de tavasszal és nyáron azért a színesebb darabokat is felvesz.

Mielőtt megvásárol egy darabot, mindig felpróbálja, hogy jól álljon. Fontos, fölöslegesen nem vesz meg semmit, csak ami nagyon tetszik, s tudja, hogy viselni fogja. Kevés ruhája van, de azokat szereti. Kiegészítőket nem hord, az egyetlen férfi „ékszer” szerinte az óra, csupán azt visel a karján.

Erőssége: a tökéletes összhang

Balázs

rbalazs1

rbalazs2

Szeret jól kinézni, ezért követi a divatot, s igyekszik annak megfelelően öltözni, a Zara márka a kedvence, s az ő honlapjukról is ihletődik, ha vásárolni indul. Míg télen elsősorban feketében szeret öltözni, tavasszal már világosabb színeket is felvesz. A képen látható összeállításnál arra törekedett, hogy minél elegánsabb legyen.

Erőssége: a különleges szabású zakó, amelybe egy mellény is bele van implikálva

3 hozzászólás ”

 1. zsani:

  már megin nem tud mást ez a sutyó transz indeksz csak azal bajlodni az emberek hogy még vanak fel ötözve

 2. Anna:

  @zsani: lévén ez egy divatblog, tényleg nem érdekel minket más, mint hogy öltöznek az emberek. üdvözlettel: a sutyó transz indeksz a Pinkdáma szerkesztősége:)

 3. kesztió:

  Nem akarom megbántani a fotósotokat, de közelről (nagylátószögű objektívvel) nem szerencsés felső nézőpontból fotózni, mert a perspektívatorzítás miatt az áldozatnak megkurtíthatjátok a lábát, ahogy Péterrel is tettétek az első képen. Főleg ha az alany alacsonyabb növésű, nem szégyen leguggolni és/vagy hátrébb menni a normálisabb perspektíváért.

  A nyers szembevakuzás sem túl jó választás, mert az árnyékok annyira élesek lesznek, hogy a fotóalany alakját is torzíthatjátok optikailag (Zsombort ábrázoló kép).