Impresszionisták: erdélyi tervezők divatbemutatója Marosvásárhelyen

Anna, 2012. október 16. kedd

Pályakezdő erdélyi tervezők alkotásainak bemutatójára kerül sor néhány nap múlva. A már hagyományosnak számító divatbemutatóra idén negyedik alkalommal kerül sor, mindig egy-egy művészettörténeti korszakot választva témának. Az első, 2009-es  eseményen a barokk korszak, a következő évben a romantika szerepelt, majd 2011-ben egy neoromantikus parádé szemtanúi lehettünk. Idén az impresszionizmus korszakába illeszkedő kollekciókkal ismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak a divatbemutatóra. A bemutató egyúttal verseny is, értékes díjakkal, a tervezők couture és prêt-à-porter darabokat egyaránt bemutatnak.

MIKOR? 2012. október 21. vasárnap, 17 óra
HOL? Marosvásárhely, a Kultúrpalota előcsarnoka

Édouard Manet: Spanyol táncosnő (1861) (B) és Nana (1877) (J)

További részletek:

Főszervezők: Simon Lenke Ildikó, Szakács Ágnes, Márton Krisztina

A divattervezők közül egy szakmai zsűri fogja kiválasztani a legjobbakat.

A divatbemutató mellett Málnási Bea és Demeter Evelin divatrajz-kiállítása is megtekinthető lesz, illetve közönség Vass Edit (Claude Debussy: Syrinx) fuvolajátékát és a Művészeti Líceum végzőseinek előadásában egy Maurice Ravel művet hallgathat meg.

(a szervezők sajtóközleménye)

RÁHANGOLÓNAK a legnagyobb párizsi impresszionista képgaléria, a Musée d’Orsay legújabb, az impresszionista divatról szóló kiállításáról mutatunk képeket. A hajdani állomásépületből átalakított múzeum és a legszebb impresszionista alkotások gyűjteménye nagyszerű háttere a korszak ruháiból álló kiállításnak, amely 2012. szeptember 25. és 2013. január 20. között tekinthető meg. (A kiállítás támogatói francia divatvilág két legnagyobbja: a Christian Dior és a LVMH csoport, ez utóbbi olyan brand-eket foglal magába, mint a Louis Vuitton, a Givenchy, a Marc Jacobs, a TAG Heuer, a Hublot és más luxusmárkák – lásd link). Aki arrafele jár és érdekli a divattörténet, kár kihagyni!

Albert Bartholomé “Az üvegházban (Dans la serre)” festménye (1881) és Mme. Bartholomé eredeti ruhája

a Musée d’Orsay bejárati csarnoka

♥  a párizsi kiállítás honlapja

♥  a marosvásárhelyi divatesemény oldala – mi is ott leszünk :)

Címkék: , , , , , , ,