Hogyan fér össze a divat a bulival? Interjú Sámi Zsuzsával, a Fashion Corner koordinátorával

admin, 2019. július 10. szerda

Idén már második alkalommal szerveztek Fashion Corner-t a Vibe feszitválon, ahol az egészségtudatos életmód mellett divatról, vagy éppen a tetoválásról is tartottak előadásokat a meghívottak.  A sátor programja nagyon népszerű volt, ennek titkáról kérdeztük a koordinátort, Sámi Zsuzsát.

Honnan jött az ötlet, hogy szükség lenne egy ilyen részlegre? Miért pont divat?

A nappali programok kínálatát akartuk bővíteni. Jómagam is érdekelt vagyok a témában, figyelem a történéseket a divatiparban. Ezentúl úgy gondoltuk, hogy mivel más fesztiválon is vannak ilyen sarkok, így itt is szükség lesz rá. Gondoltuk, hogy a kiemelkedő erdélyi egyéniségeket hívjuk el, és hozzuk közelebb az emberekhez a munkáikon keresztül.

Honnan inspirálódtatok? 

Egy része a nemzetközi fesztiválókból inspirálódott, a talks és a divatbemutató különlegesebb, mint azt máshol láthattuk, más fesztiválokon ilyen témában (életmód, divat stb.) nem nagyon voltak beszélgetések. S persze azt gondoltuk, hogy egy divatbemutató is jó ötlet a a technostage-en.

Miért gondoltad úgy, hogy a divatbemutatónak sikere lesz?

Azt gondoltuk, hogy fel kell kelteni a fiatalok érdeklődését, és ez egy kitünő helyszín erre. És a divat is művészetekhez tartozik, ezért gondoltuk, hogy nyitottak lesznek erre is a fesztiválozók.

Miért pont az ArtWise-t választottátok partnereteknek?

Róluk tudtuk, hogy felkarolják az erdélyi alkotókat, innentől kezdve nem volt kérdés, hiszen ugyanaz volt a célunk.

Hogyan fér össze a divat a bulival? Nem különbözik nagyon a két műfaj?

A fesztiválokon tudjuk legjobban kiélni az extremitásunkat, és a Fashion Corner pedig több mint egy divatsarok, a divaton kívül több más témát is feldolgoztunk, és nagyon nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy színes legyen a programkínálat.

Milyen változásokon ment keresztül az idei Fashion Corner a tavalyihoz képest? 

Úgy gondoljuk, hogy sokkal emberbarátabb helyszínt kapott, távol a zajtól, egy árnyékosabb helyen. Ez a helyszín egy kicsit azt szolgálja, hogy napközben az emberek chillezzenek, igyanak egy finom kávét. Illetve a témaválasztása az előadásoknak változott, bővült a tevékenységek listája, idén voltak workshopok is, ahol déltől estig folyamatosan tevékenykedtek. Emellett volt flash tattoos is, ami nagyon nagy sikert aratott. És természetesen reggeltől estig a jó hangulatú zene…

Idén az ArtWise-zal közösen szerveztetek divatbemutatót, ami a tavaly nem jött össze: milyen nehézségeitek voltak? 

A helyszín kiválasztása volt nehéz döntés, illetve a tervezők és a stílusok kiválasztása. Célunk az volt, hogy minél nagyobb célközönséghez szóljunk. De úgy tűnik, hogy nagy sikert aratott.

Van-e már valamilyen elképzelésed arra, hogy jövőre a divatbemutatón vagy a Fashion Corneren mit szeretnél változtatni? 

Valószínűleg a helyszín kialakításán változtatni fogunk, illetve egy kicsit nagyobb reklámot is szeretnénk a divatbemutatónak. A tevékenységeket is szeretnénk továbbfejleszteni.

A shop és a beszélgetések mennyire egészítik ki egymást? Mennyire érzed előnyösnek, hogy a Fashion Cornerben értékesítsetek is termékeket? 

Persze, az emberek vásárolnak is termékeket, hiszen van olyan, hogy egy előadó egy adott témában tart előadást, majd termékeket tudnak vásárolni, és tudnak találkozni a tervezőkkel is, ezáltal a terméknek egy plusz “jelentést” is tudnak adni. Valamint a különlegesebb ruhadarabokat a fesztiválon kitűnően fel lehet használni.

Neked, koordinátorként mi okozza a legnagyobb fejtörést? 

Elsősorban azért aggódom, hogy nem találjuk el a fesztiválozók ízlését, nem lesz elég érdeklődő…

TAMÁS ENDRE

Címkék: ,