Fiatal román divattervezők mutatkoznak be Londonban, és a Pinkdámán

admin, 2014. január 31. péntek

Négy romániai tehetséges, fiatal divattervező, Cristina Sabaiduc, Lana Dumitru, Ioana Ciolacu és Lucian Broscăţean mutatkozik be a február 12-én kezdődő Beauty in the Making elnevezésű divatkiállításon Londonban, amely a Londoni Divathétnek is része – írja a Mediafax hírügynökség. Az eseményt idén sorozatban negyedszer szervezi meg a londoni Román Kulturális Intézet, helyszíne az intézet Belgrave téri székhelye lesz.

Cristina Sabaiduc

Romániában született, de már Kanadában nőtt fel, diplomát is ott szerzett a torontói Ryerson Egyetemen dizájn szakán. Munkáiban főleg a természettel való együttélés és a környezetünkben található ipari elemek inspirálják.  Gyakornokként dolgozott Carolina Herrera és Jeremy Laing mellett is. 2012-ben nyitotta meg saját üzletét Londonban. A 2014-es tavaszi/nyári kollekciójának darabjai:

cs1

cs2

cs3

 

cs7

 

cs13

cs14

 

Ioana Ciolacu

Iaşi-ban született. 2010-ben szerzett építész diplomát a bukaresti Ion Mincu Építészeti és Urbanisztikai Egyetemen, de még közben elkezdett tanulni a bukaresti Művészeti Egyetem divattervező szakán. Ruhái tervezésénél mind az építészi, mind a divattervezői képzéséből merít, egyedi stílusában az épületek statikus jellegét ötvözi a ruhák folyékony struktúrájával. Munkáit hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt díjazták már, 2013-ben megkapta a Designer for Tomorrow díjat is. A 2014-es tavaszi/nyári kollekciója: 

jc5

jc7

jc9

Lana Dumitru

A bukaresti Művészeti Egyetemen végzett, egyedi munkái különösen a fiatalok körében népszerűek, ezeken a román folklór mintakincsét értelmezi újra. Hagyományos román motívumok felhasználásával nyerte meg 2011-ben a Puma versenyét, amelyre egy dzsekit tervezett. A limitált példányszámú felsőt Puma T7 Etno Shake néven lehet kapni. Egyik szenvedélye a digitális nyomtatás, több munkáján is visszaköszön ez a technika. Tervezett már Facebook és szaploncai Vidám temető témájú ruhát is:

ld3

ld4

ld5

ld6

 

A híres Puma-dzseki:

ld8

 

Az etnó-ruha:

ld9

 

A 2012-es téli/nyári kollekció:

ld12

ld17

ld14

 

Lucian Broscăţean

A kolozsvári Művészeti és Dizájn egyetemen végzett. Mobilitás, nomád életmód, sokoldalúság – néhány kulcsfontosságú terület, ami a fiatal alkotót foglalkoztatja. Több hazai és nemzetközi versenyen díjazták, és többször is részt vett a Berlini Divathéten. A 2012/2013-as őszi/téli kollekció:

lucian1

lucian3

 

A 2012-es tavaszi/nyári kollekciója:

lucian7

lucian8

 

Irina Schrotter és Mihaela Glavan 2014-es tavaszi/nyári kollekciójának darabjai, amiket Lucian Broscăţean tervezett:

lucian10 

A Londonban tartózkodók február 21-ig tekinthetik meg a kiállítást. A belépés ingyenes.

Egy hozzászólás ”

  1. zdupes:

    Ugyes!