Fesztiválstílus a Félszigeten: 1. nap

Anna, 2012. augusztus 24. péntek

Az idén tízéves Félsziget Fesztivál idején a Pinkdáma stíluskommandója is kiköltözött a Maros-partra.

minimum :)   (fotó: Biró István/Félsziget Official)

A Sziget-kistestvérként emlegetett négy (plusz nulladik) napos fesztivál kicsit nehezen indul(t) be. Legalábbis nekünk így tűnt.  Talán mert a péntek sokaknak még munkanap, és a fesztivál húzónevei közül is a legtöbb a következő napokon lép majd fel? Sok a frissgenerációs fesztiválozó, aránylag mintha kevesebben lennének még a magyarok. Ez nem feltétlenül mínusz, de feltűnő apróság.

Egy teljesen szubjektív…

BEST OF első nap: a délutáni Zdob și Zdub. a esti bemelegítő a Becherovka sátorban (már tíz körül teltház). a The Straits: jó zene és végre látunk tömeget. a Sister Bliss-en kevesebben voltak, mint vártuk, de színvonalas a produkció.

WORST OF első nap: a programfüzetben össze van kutyulva a Ciuc színpad és a Kiss terasz programja, az időpontok szintén. a Freedom aréna és a Ciuc színpad csak péntektől indít.

nulladik napi Silent Disco style  (fotó: Boda Gergely/Félsziget Official)

A Félszigeten minden nap (és éjszaka) keressük a stílusos fesztiválozókat, de hát mi is csak hozott anyagból dolgozunk. Úgy tűnik, hogy nincs új a nap alatt és a Félsziget egy mini Coachella: a délutáni 35 fokban a stílusos fesztiválózó lány valószínűleg fedora kalapot, (ultra)rövid nadrágot (de minimum fagyiszínűt) és valamilyen zárt cipőt visel. A fiúk meg mintha leragadtak a sportcipő-póló-bermuda háromszögben (pun intended). A Becherovka Keep calm-os reklámpólója viszont cuki!

fotók: Gáll-Oravecz Ágnes

MÉG TÖBB FOTÓ a facebook-albumban :)

A délutáni hőség végén koncertező Zdob și Zdub után érdekes váltás a Republic, de hét ez már csak ilyen, egy veterán félszigetelő már meg sem lepődik. Éjfél körül gyűl meg inkább a jóság, a The Straits után a médiabefutós kedvenc Funkorporation és Sister Bliss (Faithless dj set). Az utána következő DJ Döme parti pedig talán csak a nem-vásárhelyiek számára volt új, hiszen még a playlist is nagyjából egy hétvégi Jazz-es meneté. Persze bulinak az sem rossz.

Reméljük, a következő napokban izgibb festival style-t tudunk mutatni nektek. gyertek vissza minden nap koradélutánján az újabb termésért (addig igyekszünk felkelni). A facebook-oldalunkra pedig még több képet töltünk fel, nézzétek azokat is!

Címkék: , , ,