Félsziget divat 1

GG, 2010. augusztus 28. szombat

Napsugarak, színek, anyagok, minták, formák és ritmusok kavalkádja….ez az igazi fesztiválérzés.

Feladatom, hogy bemutassam a 2010-es Félsziget divatot, megtalálni azt a valamit, ami valamelyest kategorizálni engedi ezt a viseletbeli sokszínüséget, azt a dolgot, amin keresztül megfogható az idei Félsziget-trend.

Nézem az embereket és gondolkodom, hunyorítok, hátha meglátom azt a valamit. Csak ekkor veszem észre, hogy valami hiányzik…a napszemüvegem!

Gyorsan előkapom a napszemüvegek talán legtradicionálisabb darabjának (Ray Ban) hiteltelen utánzatát (Avalon felirattal) és az orromra biggyesztem.

Nem vagyok egyedül, a Ray Ban cég által 1937-ben megalkotott pilóta stílusú napszemüvegét rajtam kívül rengetegen viselik szerte a világon, és nincs ez másként a Félszigeten sem. A darab már tavaly óta hódít és még mindig terjed, hála az olcsó kínai utánzatoknak és a formának, melyet férfiak és nők egyaránt szívesen hordanak. Egyes részletekben, például a szemüveg szárában, jelen van a harsányabb lila, a smaragd, a levélzöld és a türkiz is.

Tehát idén ezt kiálthatjuk ki a Félsziget legelterjedtebb kiegészítőjének.

Egy másik vonulatban a formák és a színek egyre visszafogottabbak. A népszerű árnyalatok közé tartozik a kávébarna és a földszínek.

Ezen kívül jelen van – nem is kis számban – a múltat idéző forma és színvilág, a hatalmas lencsék és retro keretek. Kedveltek az arcból sokat takaró, vastag műanyag keretes modellek, amelyek az ötvenes–hatvanas években élték első virágkorukat.

A mai változatok számos színben készülnek, igazodva a nyár divatos árnyalataihoz, annyira szépek, hogy akár ékszerként is viselhetőek. Ezek a darabok kizárólak a nők számára készültek, itt a Félszigeten azonban ne lepődjön meg senki, ha ilyesmit lát:

És a kategorizálhatatlan, de kihagyhatatlan a Félsziget napszemüvegek bemutatásakor:

Címkék: , , , , ,

2 hozzászólás ”

  1. kingha:

    hát ennyit erről … nyájszellem – és trendek.

  2. kozocsay:

    polaroid?