Fektesd farmerba a bizalmad!

Schiap, 2010. március 8. hétfő

A farmer túl van tárgyalva. Amerika mítosza, a munkásviselet emancipációja, a divatvilág demokratizálódása, az örökifjúság mítosza, a basic-cuccok kultusza ésatöbbi kötődik ehhez az izgalmas történetű textíliához. Nem hiszem, hogy lett volna olyan szezon, amikor bárki bárkit is eltanácsolt volna a farmer viselésétől. És nem hiszem, hogy létezne a világon divatmagazin, ami évente nem szentelne egy összeállítást a famernak (hogyan találd meg az ideálist, mi a kedvenc farmer-sztorid stb.). Amellett meg a társadalomtudományok is előszeretettel kutatták a farmer történeti/társadalmi jelentéseit.

A 2010 tavasz-nyári szezonban viszont aktuálisabb, mint valaha. A fast fashion márkák tavaszi extrái között mind a farmerhez kapcsolódó összeállítások dominálnak. Ld. a Promod, a H&M, a Mango honlapjait – ez utóbbin  a farmer-kollekciót ráadásul Dree Hemingwayhez kötik (akiről Mugatu valszínűleg csak ennyit mondana: she’s so hot right now).

Merthogy a farmer ezúttal nagyon sokféle identitást képes kifejezni.

Először is nyitva áll az androgünös munkáslány-look lehetősége. Extraápolt hosszú hajjal és diszkrét sminkkel, ahogy Ralph Lauren elképzeli, határesetben még szexisnek is nevezhető. Bár abszolút pártját fogom, nem garantálom, hogy a divat nagyvárosain kívül borzasztó sikert lehetne aratni vele. Csak a megfelelő helyzetben tehát. :)

Aztán nem túl sok energiabedobással extravonzó diszkógirlnek is javallott a farmer. A la Baby Phat. Vagy valamivel kifinomultabb verzióban, à la House of Holland.

Ott van aztán a D&G által hatásosan képviselt neohippi vízió: azt a kis fodros forrónadrágot a tavaly nyáron alaposan elcsépelt nyáricsizmával igazán érdemes az utcára vinni.

Stella McCartney-tól jön a kiegyensúlyozottan nőies, késő hetvenes évekből inspirálódó farmerruha és -szoknya-javaslat. Krémszín telitalpúval.

Valójában az office-osabb verziókért élek-halok.

Meg az urban-casualért. Amihez valami klasszikus és kipróbált farmermárka dukál.

A talpigfarmer Jean-Paul Gaultier replikája a burka-viseléssel kapcsolatos vitákra. Mit rejt és mit villant?

A farmer 2010-es tavasz-nyári diadalútja Giorgio Armanival hág a csúcsra. Ld. a teljes férfiöltönyt farmer-kivitelezésben.

Az uraknak javaslom továbbá a D&G-verziót is, a barna csokornyakkendővel. Irresistible.

Meg ezt a két kis extra szelekciót szintén nekik.

Azt hiszem, különösebb következtetésre nincs szükség: fazontól és árnyalattól függetlenül, farmer minden mennyiségben. Kiegészítőkkel viszont tessék csak perszonalizálni az uniformist!

Schiap

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 hozzászólás ”

 1. vanda:

  Orulok, hogy mostanaban gyakrabban irtok!
  Tetszett az a korabbi poszt, amikor valaki ismerosotok ruhatararol irtatok. Olyat csinalhatnatok megint!
  Meg az sk posztok is jok!
  Csak igy tovabb!

 2. Serrano:

  Ezek a hölgyek ízléstelenül, visszataszítóan soványak. A ruháik rendben vannak. A férfiruhákat maximum valami jelmezbálon bírom elképzelni. Ha az utcán szembejönne egy ilyen, hangosan röhögnék. :) A legalsó középső tag a legviccesebb, a legalsó jobboldaliról pedig nem tudom eldönteni, hogy milyen lény.

 3. Alberto Ascari:

  Kedves Serrano,
  a kékesszürke farmer öltöny-komplé (vagy ahogy Te hívod a jobb felső ürge ruhája) azért talán több mint egy színtelen, szagtalan, meghatározhatatlan gáz. Mellesleg a divatbemutató nem azt mondja meg, hogy így kell kinézni, hanem, hogy milyen ruhadarab-fazonok kerültek most egymás mellé.
  De persze lelked rajta. Nem kell feltétlenül a férfiakat nézni.
  Koncentrálj néha a ruhára is!

 4. aaa bags:

  I like the jeans.So fashionable,especially the red ones.