Első Fancy Garage Sale élményem

admin, 2019. március 6. szerda

Csütörtökön újra megnyitotta kapuit a Fancy Garage Sale-nak nevezett esemény, amely gyakorlatilag ruhák és szépségtermékek kiárusításának biztosított helyet az Urániában.

Ne vedem joi pentru o sesiune delicioasa de shopping! 🥰#NewStuff #OldStuff #Fashion #Haine #Incaltaminte #Accessorii

Publicată de Kamaloveon pe Luni, 25 februarie 2019

Ha valakit érdekelne, így nézett ki a múlt évi kiadás, s ez idén se sokban változott. De mi is az alapelképzelés?

Az ötlet, mint ahogyan sokan sejthetjük, az Egyesült Államokból ered, ami egyfajta bolhapiacnak számít arrafelé. Gyakorlatilag ez sem volt sokban más, csak néhány tekintetben.

Először is abban, hogy az árak jóval magasabbak voltak. 

A vásárt végigjárva, és az árakat megnézve, igencsak elcsodálkozhattunk, hiszen kevés, sőt mondhatni egyáltalán nem volt ruhadarab 50-60 lej alatt. (Napszemüvegeket átlagosan 25 lejért árulták)

Természetesen ehhez az is hozzájárulhat, hogy a kiállított ruhák többsége márkás, jó minőségű volt, szinte nem is találtunk fast-fashiont, maximum online rendelésekről elhíresült Asos oldalról ruhákat, kiegészítőket (ez pedig fast-fashion is, meg nem is…).

Nagyon jó ötletnek tűnt az Urániában megszervezni az eseményt, mégis, amikor én nagyjából 17 órára odaértem, már emberölés volt (legalábbis a szűkös hely miatt annak tűnt), s kibírhatatlanul nagy meleg. A zene a hely méretéhez képest túlságosan hangos volt, és az öltözők pedig nagyon rosszul voltak elkészítve. Én ugyan nem jártam egyben sem (sajnos férfiaknak nem lehetett semmit sem találni), de több ismerősöm is panaszkodott, hogy a megvételre szánt ruhát nagyon nehezen tudta csak felpróbálni, mert a próbafülke kicsi és kényelmetlen volt.

Az esemény meghirdetésekor a szervezők nagy hangsúlyt fektettek, hogy nem csak second hand ruhákat és kiegészítőket fognak a látogatók találni, hanem tervezők saját ruháit és ékszereit is. És ebben nem is csalódtunk, nagyon sok tehetséges tervező árulta az alkotásait a vásáron.

A ruhák és a divatkiegészítők között egy különleges dologra bukkantam. A nemrégiben alapított Record Time készítője is árulta a termékeit. A lényegük az, hogy bakelitlemezből újrahasznosítva ékszereket, ékszeres tálakat, fali órákat készít.

Reménykedem, hogy a jövőben még szerveznek ilyen eseményeket, és a következő alkalommal a férfiakra is gondolnak majd.

 

Tamás Endre

Címkék: , ,