Egy kis Hollywood, európai módra

Anna, 2012. február 13. hétfő

Azaz inkább brit módra, mert a Brit-szigetek mégse igazán Európa. Amerikához képest túl európaiak, Európához képest meg túl… angolok :)


Tegnap este tartották Londonban a Brit Filmakadémia 2012. évi díjátadóját, a BAFTA gálát. A jelöltek és nyertesek listáját itt találod, most inkább nézzük az eseményen résztvevő hölgyek toalettjeit. (A díjazottak tekintetében nem sok meglepetés született, a ruhaválasztások között akadt pár meglepetés – jó és rossz is -, de összességében a ruhaválasztások (is) eléggé kiszámíthatóra és unalmasra sikeredtek.

Meryl Streep egy fekete Vivianne Westwood-szettben (inkluzív egy érdekesen hatalmas és széles boleró) vihette haza a legjobb főszereplőnőnek járó díjat

Octavia Spencer pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó díjjal, egy izgalmas (de számára nem feltétlenül előnyös) Tadashi Shoji ruhában

Melissa George és egy Victoria Beckham-dizájnú melléfogás

fehér & fekete: balra Kristen Wiig egy eléggé semmilyen Alberta Ferretti selyemruhában, jobbra pedig Christina 'pasik kedvence' Hendricks egy félvállas Vivianne Westwood szaténruhában.

Tilda Swinton hozza a formáját: ezúttal egy fehér Celine kezeslábast (azaz jumpsuit-ot) választott. Ezzel még nincs is baj, de a haja viszont eléggé ijesztő...

Michelle Williams ruhaválasztása volt számomra az egyik legkellemesebb meglepetés. Ugyanis ez a ruha H&M-es! De nem kell megilletődni annyira, a boltokban biztosan nem fog szembejönni ez a modell, ugyanis egyedi, speciel Michelle-nek készített darabot láthatunk éppen. Mindenesetre üdítő változatosság a sok haute couture hacuka között. Nekem ez lett a kedvenc! (A táska - nem, az nem egy könyv - pedig egy Olympia Le-Tan darab.)

A 'Downton Abbey' sorozat a szívem egyik csücske! :) Jessica Brown Findlay, az sorozatban szereplő színésznők egyike egy viktoriánus stílusú, konzervatív fekete csipkeruhában.

Helena Bonham Carter viszonylag szolidan (önmagához képest) öltözött fel az este.

Amint az eddigiekből is látszik, a fekete szinte mindent vitt. Na de…

Végre egy kis színes is! Fearne Cotton angol tvs-rádiós fehérnép és az ő századeleji hangulatot idéző szépséges ruhája.

Jessica Chastain x Oscar de la Renta x metálos csillogás

Penelope Cruz egy kicsit mellényúlt (szerintem) ezzel a borvörös Armani Privé estélyivel. Legalábbis a ruha felső része eléggé... érdekes.

Naomie Harris egy Emilio Pucci ruhát választott. Szép szín, csak kissé tépett a fazon.

Viola Davis jó érzékkel választott: ez a csavart barackszínű Valentino estélyi nagyon jól állt neki. Talán egy élénkebb rúzzsal még jobban.

Fiatal és merész: Bonnie Wright (egy kis túlzással élve) turkálóból öltözött fel a BAFTA gálára. Na jó, azért mégsem. De a ruha vintage. Mert és nyert :)

Shailene Woodley, az 'The Descendants - Utódok' üdvöskéje viszont, khm, érdekesen választott. A ruha színe, a formája, a rúzs színe, a fejtetőre biggyesztett fánk-haj - ajajajj...

Természetesen 'Az est legstílusosabb macája' cím minden kétséget kizáróan Miss Röfit illette: ő egy Marc Jacobs által tervezett Louis Vuitton Couture princesszruhát viselt az elmaradhatlan hosszú kesztyűkkel. A ruha kifutói változatát az alábbi képen Rosie Huntington-Whiteley-en láthatjuk:

A teljes vörös szőnyeges galériát ITT nézheted meg, még sok szépség és jóság maradt ki a válogatásból.

képek: guardian.co.uk, bafta.orange.co.uk, peoplestylewatch.com, huffingtonpost.com, RCFA – redcarpet-fashionawards.com, ibtimes.co.uk, fashion.telegraph.co.uk

Neked melyik a kedvenc?

Címkék: , ,

Egy hozzászólás ”

  1. datolya:

    Michelle Williams pont olyan, mint Mia Farrow, 1992-ben (ez a kép Woody Allen: Férjek és feleségek c. filmjéből van)