Ebben járunk Kolozsváron: utcai divatot fotóztunk

admin, 2013. április 18. csütörtök

Már látszik az utcai cipődivaton, hogy itt a tavasz, viszont az már kevésbé, hogy felkészültek volna a kolozsváriak, ez derül ki a szerda déli rögtönzött utcai nézelődésünkből. Igaz, hogy már előkerültek a balettcipők, a tornacipők és a nyitottabb félcipők, illetve már szandált is láttunk, de még télies bakancs és csizma is elég gyakori viselet volt.

Női cipők

 

cipo2
Egyre gyakrabban látni ehhez hasonló, a divatból soha ki nem menő balettcipőt. Bár nekünk annyira nem tetszik ez a kígyóbőrből készült változat.

 

 
cipo10
Egy egészen egyszerű szabású darab tavalyról, legalábbis arra lehet következtetni a neonzöld színéből.

 

 
cipo8
Telitalálat. Ezen nem nagyon van, amit megkommentálni azon kívül, hogy tetszik, és szerintünk pont az évszaknak megfelelő.

 
cipo13
Ideális választás ez az angol kaplis félcipő.

 
cipo1
Inkább praktikus, mint szép ez a magas szárú cipő, amely leginkább télen ideális.

 
cipo6
Még mindig látni ehhez hasonló platformcipőket, szerencsére már csak az alacsonyabb emberek gondolják úgy, hogy tökéletes választás.

 
cipo5
Ez a lovaglócsizma vagány, csak talán nem egy ilyen nyárias tavaszi napon.

 

Férfi cipők

 
cipo3
Ez a konyak színű változat sem rossz, sőt. Bár az élénk narancsszínű nadrág csökkenti a hatását.

 

 
cipo15
A legegyszerűbb és a legtermészetesebb választás. Az első igazi napsütésben ma már többen „napoztak” Kolozsvár főterén, valószínűleg közéjük tartozott ez a srác is. Egyébként a mellette látható papucs is inkább már a nyarat idézi.

 

 

cipo14
Ez inkább még a tél maradéka, mint a tavasz előszele, bár mint cipő teljesen rendben van, egy-egy esős napon még tavasszal is szívesen felveszi az ember. Lehet, hogy nem olvasott időjárás-előrejelzést az a srác, aki ezt felvette?

 

 
cipo16
Ez a pár erősen maszkulin csizma viszont már sok, azért rég nincs olyan hideg, hogy ilyen szintű védettség kelljen. Bár megosztja a szerkesztőséget, de azért ez egy vagány antik bőrből készült lábbeli.

 

Uniszex cipők

 

cipo9
A fiatalok – vagy fiatalosan öltözködők – ruhatárának elmaradhatatlan darabja a teniszcipő, ami tökéletes választás egy strapás napra. Bár ennél a neonkék színű darabnál már láttunk szebbeket is.

 

 
cipo12
És itt egy merészebb, babos mintás változat a tavalyról megmaradt neonsárga fűzővel. Cuki, de egy piros fűzővel jobban tetszene, és azzal is legalább ennyire feltűnő lenne.

 

 
cipo7
Egy átlagos tornacipő egy átlagos farmernadrággal. Arra már nem emlékszünk, hogy mennyire volt átlagos az a srác, aki viselte, viszont mi minden esetre hanyagolnánk ezt a társítást.

 

 
cipo11
Na, ez az, amit soha nem lenne szabad felvenni farmerral. A futócipő – bármilyen meglepő lehet egyeseknek – szaladni ideális a hozzá passzoló laza, sportos öltözetben.

2 hozzászólás ”

  1. Tünde:

    Nagyon jó összeállítás. Több hasonló – utcai divat – cikket kérünk :)

  2. manó:

    hát, siralmas…