Csipkedivat 2010 nyarán

kgy, 2010. március 28. vasárnap

Idény nyáron sem kell lemondani a csipkéről. Must have, már csak azért is, mert szorosan összefonódik a nyár egyik legerősebb trendjével, az underwear as outerwear irányzattal. Ennek megfelelően a csipke egyik legnépszerűbb változata a fehérneműnél alkalmazott textíliára emlékeztet. Ezt nem csak szegélyezésre használják, több divattervezőnél ennél már több.

A nyár másik kedvence a horgolt, kötött csipke. A leghangsúlyosabb modellekkel Chanelnél találkozunk, hiszen a nyári kollekció a parasztos motívumokra épült Karl Lagerfeldnél.

A francia divatház mellett viszont többen is előszeretettel készítettek egy-két darabot horgolt, kötött csipkéből.

Többen is a madeirát választották.

Ezek közül Elie Tahari kollekciója vett le a lábamról. A madeira trencskóra nincsenek szavaim. 

A nyári csipkedivat attól teljes, hogy ennek a textúrának minden változatát feldolgozták. Így a hímzések, csipke-applikációk sem idegenek a nyártól.

És elmaradhatatlan a drága francia csipke is, amelyet a legszebben Erdem dolgozott fel.

A csipke szegélyezésre is alkalmas, és jól mutat.

Nagyon tetszenek még a Behnaz Sarafpour tervei.

És valódi műalkotásokat mutatott be Marchesa, Hollywood legújabb kedvence.

(K.Gy.)

Címkék: , , , , ,

6 hozzászólás ”

 1. bokor:

  A felülről a ötödik képsor, balról a második talpig szürke ruhája, hát az egy klasszikus műalkotás. Kívánságműsorban nem írnátok olyan ruhákról és formákról, amelyeket erre a méretre találnak ki?
  http://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2010/03/31/teltkarcsu_modell_pozol_a_francia_elle_cimlapjan/

 2. kgy:

  Mindaddig, amíg a teltkarcsúakról készülne bejegyzés: az ötödik képsor szürke csipkeruháját a teltkarcsúak is hordhatnák. Ehhez a ruhához elég az arányos testalkat és a szép dekoltázs, nem kell nullás méret.

 3. Szultána:

  Sziasztok,
  már a cikk megjelenése után írtam, látom azóta sem jelent meg :(
  nagyon szépek és nőiesek a csipkeruhák, nem lehet valahogyan kinagyítani a képeket?
  köszi

 4. Hajni:

  Sziasztok!

  Nagyon szépek a ezek a csipke ruhák. Szerintetek hogy készül , pl. az Erdem ruhái közül a kék alapon fekete mintás (8. képsor, középső)?
  A csipke rá van varrva a ruha anyagára? Ha igen, miért nem látszik a csipke tüll anyagrésze a különálló csipke virágoknál?

 5. kgy:

  Hajninak: igen rávarrják, vagy valamilyen más technikával ráapplikálják ezeket a mintákat. Ez már művészet, azért csodálatosak a ruhák, és azért nem látszik pl. a csipke tüll része. Sőt, lehet, hogy nincs is, hiszen ezek sokkal drágább kelmék, mint gondolnád.
  Szultána: egyelőre nem lehet a képeket kinagyítani, de http://www.nymag.com-on, vagy a style.com-on megtalálod a modellek kinagyítható változatát is.

 6. Hajni:

  Köszi a választ!