Cluj Design Days: ilyen volt a nyári kiadás

admin, 2019. június 13. csütörtök

A hétvégén szervezték meg a Néprajzi Múzeumban a Cluj Design Days – Summer Edition-t . Már több alkalommal jártam a rendezvényen, így nem tudtam megállni, hogy ne kukkantsak be, s ne lőjek pár fotót…

Hihetetlenül sok tervező állította ki az alkotásait, egyaránt lehetett ruhákat és kiegészítőket is vásárolni, sőt még lehetőség nyílt festmények és asztali étkészlet vásárlására is. Az egyedüli hiányérzetet most is az okozta, hogy nem volt semmilyen ruha, kiegészítő férfiak számára. Ennek értem a logikai megfontolását, hiszen java részük általában kísérőként megy el a rendezvényre, de lehet, hogy nekik is jól jönne pár, kicsit különlegesebb designer-cucc.

Linda Zsazsa  saját készítésű füzetei mellett még elhozta az általa tervezett ruhákat is. Én még nem láttam őket, csak képen, viszont meg kell hagyni, hogy mint anyag, mint mintázat, szín szempontjából igencsak különleges darabok. Általában nem testre feszülő a fazonjuk, tehát tényleg bárkinek jól állnak ezek a darabok a nyári hőségben!

 

Újabb kisebb ruhamárkát ismertem meg, és örvendtem meg, hogy milyen ízléses darabokat terveznek a Motta tervezői. A női ruhákat tervező márka egyaránt hirdeti a fenntarthatóságot és az eleganciát vásárlói számára.

Sajnos a forgalmazó márkák nevére nem emlékszem, de mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a ruhák között ilyen szépségekre is rá lehetett bukkanni!

Anca Pora illusztrációival ellátott füzetek, kitűzők, nagyon ízlésesek, és nemtől függetlenül mindenki számára használhatóak, és hordhatóak. Az erős színek használata, illetve a mostanában menőnek számító minták miatt, úgy érezheti az ember, hogy tényleg valami különlegeset vásárolt, olyant, amivel ki tud tűnni, ha szeretne a tömegből.

És láss csodát, nemcsak a ruhákra, táskákra gondoltak idén a szervezők, hanem egy igencsak különlegesnek számító fehérnemű márka is kiállította termékeit. Az UKISCREATOR alsóneműi egyszerre különlegesek, és elegánsak. (Spoiler: El lehetett képzelni, hogy mit gondoltak körülöttem az emberek, amikor nemcsak megfogdostam, hanem le is fotóztam őket. A tervező oda is jött két másik nővel egyetemben, s felajánlották, hogyha meglepetés lesz, akkor segítenek, és azt tanácsolták, hogy azt válasszam, ami nekem tetszik, mert úgy is azért veszi fel a hölgy, hogy nekem tetszelegjen benne…khm-khm. Amúgy meg nem lett a dologból végül semmi…-endofstory)

Nem titkolom, igencsak meglepődtem, amikor a Felipe Shoemakers cipőibe botlottam. Nagyon megtetszettek a férfi mokaszinok, a minőségük kitűnő volt, kényelmesek voltak, a bőr látszott, hogy szépen kezelt, nem fog csúnyán romlani.

 

DACO Jewelry asztalánál elidőztem, mivel a tervező megmutatta, hogy több is rejlik ezekben a gyűrűkben, kombinálhatóak és kedvünk szerint alakíthatóak egy gyűrűvé.

 

RebekArts szépséges fülbevalói mellett nem mehetünk el szó nélkül. Elegánsak, nőiesek, külön érdekessége az érdekes színkombinációk!

Adél Zsigmond is bemutatta ruháit, amelyek egyediek, és azok számára is trendiek, akik leginkább a fast fashion márkákat kedvelik, hiszen gyakorta követi a blúz, ruha szabása a már megszokott trendet. Persze fényévnyi különbség van az anyagminőség és a megmunkálás között…

Megismertem Szász Zsuzsa Bags csodálatos táskáit is, amelyek egyszerűen hihetetlenek. Egyértelműen ez volt a kedvenc standom a vásárban, a táskák kialakítása, a bőr megmunkálása egyszerűen olyan prémiumhatást kelt az emberben, hogy az leírhatatlan. A bőr igazi illata, a tapintása, szerintem ezek mindenki számára ugyanazt jelentik, mint számomra.

Idén is tetszett a rendezvény: új tervezőket ismertem meg, új munkákat, és örömmel tapasztalom, hogy nagyon is van értelme ezeknek a vásároknak, nemcsak a hangulat miatt, hanem amiatt is, hogy megcsodálhassuk és “barátságot köthessünk” ezekkel a kis márkákkal.

Tamás Endre

Címkék: