ŐSZI VIRÁGOK

kgy, 2008. október 9. csütörtök

Nem csak a virágok színe, de a formája, játéka is inspiráló. Úgy tűnik, erre a szezonra kedvenc divattervezőimet is elvarázsolták. Sarokba vetették az ősz pompáit, és visszanyúltak a tavasz szimbólumaihoz. Chloé apró virágai hófehér, fagyos kék, és lilába játszó bordóban játszadoznak, Emanuel Ungaronak pedig inkább jégvirágosak az alkalmi ruhái. Az Etro divatház még sportosabb vonalvezetéseibe is becsempészett néhány törékeny virágot.

De mindannyiuk közül Roberto Cavalli őszi kollekciója a legelragadóbb. Az olasz divatház lenge fehér fátyolból készített néhány ruhadarabot. Mindegyiket apró, színes virágok futják be. A nőiességet tetézik az ötvenes éveket idéző, pliszírozott bő szoknyák, és a tűsarkú cipők.

A New York-i divatshow-kon a virágok inkább a játékosságra erősítenek rá, leányos ártatlanságot sugároznak. A maga nemében a legszebb kreációkat szerintem az Oscar de la Renta divatház készítette. Valóban, semmi sem jellemzi jobban a nőiességet, mint a szőrme, a virág, és szalagok. Oscar de la Renta-nál ez mind együtt van!

Kritikusok szerint idén ősszel a divat kortalan, és ha valakinek telik rá, most érdemes ebbe befektetnie, hiszen csak best off-ok születtek a designerek boszorkánykonyháin.

Imádok a virágokban gyönyörködni. Mindannyiszor lenyűgöz merész és ízléses színválasztásuk. Nemrégiben például egy törpegerberát kaptam ajándékba. Az egész virágot a vörös festette át. Szírmai a sötét rózsaszínből épp a meleg pirosba hajlottak, közepe pedig nem barna volt, mint ahogyan a korlátoltság diktálná, hanem csokoládéba hajló bordó. A pirosnak ezt az arcátlan játékát csak a sárga porzók törték meg. A kis cserepes virág maradandó nyomot hagyott, és most azon vagyok, hogy ezt a színharmóniát egy kosztümben megteremtsem.

[kgy]

Címkék: , , , , ,

3 hozzászólás ”

 1. Iza:

  tényleg nagyon szépek ezek a virágok és ezek a ruhák… de hogy érted, hogy most érdemes a divatba befektetni? mi a garancia rá, hogy 2 év múlva nem lesz cikki felvenni a most trendi ruhát? és egyáltalán hova kell nekem elutaznom és mennyi pénzzel, ha szeretnék magamnak egy Chloé vagy egy Cavalli darabot?

 2. kgy:

  Az őszi idényre nagyon sok örök zöld darabot terveztek a designerek – ezekbe tényleg érdemes befektetni, temészetesen, ha megengedhetsz magadnak ekkora plusz kiadásokat. Ezeknek a híres divatházaknak a termékeik azonban nagyon drágák, egy kabát, vagy egy blúz akár két-három ezer euróba is belekerülnek. Némelyik divatház már Bukarestbe is nyitott üzletet, így például Roberto Cavalliért sem kell már Milánóba, Párizsba, vagy Bécsbe utazni.

 3. gabi:

  Iza!
  Cavalli szentélye megnyitott az Andrássyn:)