Berlinale: a vörös szőnyeg ruhái

Ági, 2013. február 21. csütörtök

Alig kezdődött meg az év, máris egymást követik a különböző vörös szőnyeges események, díjátadók és gálák. Vasárnap, február 17-én ért véget, az idén 63. alkalommal megrendezett Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale, erről a rangos eseményről szeretnék pár szóban beszámolni.

Az 1951-ben megalapított Berlinale mára a világ egyik legjelentősebb filmfesztiváljává nőtte ki magát. Idén a fesztivál fődíját, az Arany Medvét egy romániai film, a “Poziția copilului” érdemelte ki, Călin Peter Netzer és Ada Solomon rendezésében.

És most lássunk néhány szépséget a vörös szőnyegről.

Rooney Mara a “Side Effects” című film berlini premierje előtti fotózáson. A 2013-as Balenciaga Resort ruha jobban mutatott rajta, mint a márka modelljén, a szorosan hátrafogott haj és a lilába hajló ajkak még dramatikusabbá és megfogóbbá tette az amúgyis kifinomult színésznőt.

Rooney Mara második ruhája Valentino 2013-as tavaszi kollekciójából került ki. Marad a sötét szín, ami nagyon erős kontrasztban áll Rooney hófehér bőrével. Az összeállítás nagyon tiszta és egyszerű, semmi ékszer, alig észrevehető smink és egy egyszerű kontyba felfogott haj. Az eredmény elegáns, kifinomult és titokzatos.

Emma Stone egy 2013-as tavaszi Stella McCartney ruhában jelent meg a “The Croods” című film berlini premierje előtti fotózáson. Az élénk narancssárga és fehér selyemruha, a Christian Louboutin cipő, az arany ékszerek (Jamie Wolf fülbevaló és Melinda Maria gyűrű), no meg a kacér vörös mosoly egy nagyon eltalált kombináció volt a színésznő számára.

A fent említett film premierjén Emma Stone már egy fekete Gucci ruhában jelent meg. Nagyon érdekesnek találtam, hogy bár a fekete ruha egy nagyon kifinomult és vamp nőt kívánna “magába”, Emma egy ártatlan és üde jelenség volt, míg a narancssárga és fiatalosabb ruhában inkább találtam őt rafináltnak és felnőttnek.

Amanda Seyfriedet háromszor is lencsevégre kaphatták a fényképészek a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál ideje alatt. Először a Grand Hyatt Hotelben, ahol egy klasszikus és időtlen szabású, piros Roksanda Ilincic ruhában pózolt.

Másodszor a “Les Misérables” című film berlini premierjén, ahol egy, a 2013-as tavaszi kollekcióból származó Nina Ricci fekete ruhában és Rupert Sanderson szandálban tette tiszteletét.

És harmadszorra egy csodaszép Elie Saab csipke estélyiben, Alexandre Birman magassarkúban és Tiffany & Co. ékszerekben jelent meg a “Lovelace” című film Berlinale-s premierjén. A színésznő mind a három összeállítást eltalálta, szerencséjére pirosban, feketében és kékben is egyaránt jól mutatnak szőke fürtjei.

Zhang Ziyi egy meseszép fekete és zöld, vízfestéket és tótükröt idéző Christian Dior ruhában vonult fel a “The Grandmaster” című film berlini bemutatóján. A megjelenését egy pár fekete Christian Louboutin magassarkúval, aranyozott Fendi táskával, gyémánt ékszerekkel és egy kis szőrmével tette még lélegzetelállítóbbá.

Anne Hathaway egy, a 2009-es őszi couture kollekcióból előhalászott Chanel ruhában és Casadei cipőben tette tiszteletét a “Les Misérables” című film premierje előtti fotózáson. Bevallom, hogy a BAFTA-n viselt ruha sokkal jobban tetszett. De ez sem rossz, szépen találnak az ezüst kiegészítők és a kissé vadócabbra fésült haj.

Szombaton a Waldorf Astoria Hotelben megjelent Charlize Theron is, aki a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál keretén belül megrendezett, Mozi a Békéért gálán (Cinema For Peace) vett részt. A színésznő egy szürke, pántnélküli, szatén Gucci ruhában fényképezkedett. A ruha szabása és díszítése páratlan összhangban volt a Jimmy Choo cipővel és táskával, valamint a Tiffany & Co. ékszerekkel.

Nektek mi a véleményetek a Berlinale filmjeiről, illetve a vörös szőnyeg „felhozataláról”?

(A 63. Berlini Filmfesztivál jelöltjeinek és díjazottjainak listáját itt találjátok.)

És még egy kérdés, ki mennyire várja az Oscart és az ott felvonuló ruhakölteményeket?

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,