Az Oscar a járvány előtti csillogásból is megmutatott valamit

admin, 2021. április 26. hétfő

Az idei díjátadó szezon a járvány miatt elmaradt, vagyis a gálák többségét online szervezték meg, tehát nem is nagyon volt alkalom arra, hogy a felvonuló sztárokról képeket mutassunk. A közösségi médiás képekből lehetett volna ugyan mazsolázni, de az nem lett volna az igazi. Azt már megírtuk, hogy kik nyertek Oscart, és most jöjjön mégis egy könnyed vörös szőnyeges divat.  

LOS ANGELES, CALIFORNIA – APRIL 25: Amanda Seyfried, earing and bracelet detail, attends the 93rd Annual Academy Awards at Union Station on April 25, 2021 in Los Angeles, California. (Photo by Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

Ha már volt romániai részvevője a gálának, akkor mindenképp szerettük volna megmutatni. Alexandru Nanau rendező és Bianca Oana producer ráadásul ott is hozták a balkáni lazaságot (még akkor is, ha Nanau szász).

Embed from Getty Images

Nem volt egy megszokott gála, elég csak annyit mondani, hogy a  a hagyományos Los Angeles-i Dolby Színház mellett a Union Station vasúti pályaudvart is kibérelték a szervezők. Emellett többek között Párizsban és Londonban is felállítottak közvetítőközpontokat, hogy ne kelljen utazniuk azoknak, akik nem akarnak. És még így sem vett részt mindenki az eseményen, a legnagyobb hiányzó épp a gála végére maradó Anthony Hopkins. Hagyományosan a legjobb film kategóriában hirdetnek utolsónak eredményt, de az idén kb. annyira lefutott volt, hogy változtattak a forgatókönyvön, és a legjobb színészi díjakat hagyták utolsónak. Ezért aztán egy kicsit furán alakult a vége, mert a díjazott nem volt jelen.

Jöjjön a csodálatos Olivia Colman, aki Londonból követte a gálát, és szerencsére ott is voltak fotósok, mert ezt a Dior-ruhát kár lett volna nem megmutatni.

Embed from Getty Images

Romániában nem közvetítette tévécsatorna élőben a gálát, így csak nagyon keveset láttam eddig belőle, de a beszámolók szerint (például Telex) sokkal oldottabb és fesztelenebb volt, mint amit a korábbi években megszoktuk. Chloe Zhao a legjobb rendezés kategóriában győzött, de ezért nem került volna be ebbe a válogatásba, sőt a ruhájától sem dobnánk hátast, viszont a cipőválasztása mindent elfeledtet velünk.

Embed from Getty Images

Azt megszoktuk, hogy Frances McDormand tesz a gálákra, feltétlen nem is szerettük volna megmutatni, mert egy kicsit mindig olyan, mint aki épp bemutat az egész divatiparnak, de a közös képe Youn Yuh-junggal, illetve a dzsekijével mindenképp ezt a lazább vonalat erősíti. Mikor láttál dzsekis képet legutóbb a vörös szőnyegről? (Annyi pontosítást mindenképp kell tenni, hogy ez a kép már a díjak bejelentése után készült.) Youn Yuh-jung ruhája egyébként Louis Vuitton.

Embed from Getty Images

És akkor néhány igazi klasszikus darab. Amanda Seyfried egy Armani Privé-ruhában. Annyira gyönyörű ennek a dinamikája, az esése, hogy a kissé túl mély dekoltázst is megbocsátjuk.

Embed from Getty Images

Carey Mulligan Valentinója igazi hercegnős ruha, ami egyben a távolságtartás megtartásában is segíti a viselőjét.

Embed from Getty Images

Halle Berry Dolce & Gabbanajáról nem lehet mást írni, mint gyönyörű.

Embed from Getty Images

Úgy tűnik, hogy az idei szezon egyik kedvence a toll. Laura Dern pedig kifejezetten jól nézett ki ebben a kétrészes Oscar de la Renta-ruhában: a felső fele egy fekete garbó, az alsó része pedig fehér strucctollszoknya. Az internet egyébként előszeretettel hasonlítja Björk 2001-es ikonikus hattyús ruhájához.

Embed from Getty Images

Angela Bassett tűzpiros ruhája is egy klasszikus gálát sejtet, egyébként egy Alberta Ferretti-költemény. Szeretném felhívni a figyelmet a táskára is, amiből azért szép választék volt az eseményen.

Embed from Getty Images

Erica Rivinoja forgatókönyvíró, többek között a South Park írójaként is dolgozott, most pedig a Borat-filmért jelölték díjra. Nekünk a ruhája is tetszik (nem találtunk róla semmi érdemi információt), de a tenger gyümölcseit idéző táskája azt is megmutatja, hogy van humora.

Embed from Getty Images

A zenészek mindig is szabadabban, izgalmasabban öltöznek az ilyen gálákon, mint a színészek , jó példa erre Celeste Guccija, illetve a mellé választott szív alakú táska.

Embed from Getty Images

Elizabeth Keenan megmutatta, hogy nem csak ruhában lehet elegánsan megjelenni egy gálán. Természetesen erről sem lehet azon kívül semmit sem tudni, hogy jól néz ki. Ő egyébként a Google szerint díszlettervező.

Embed from Getty Images

Néhány férfit is fogunk mutatni, akik szerintünk jól, legalábbis nem unalmasan oldották meg ezt az öltözködési feladatot. Sacha Baron Cohen sem volt ott Los Angelesben, helyette Sydney-ben fotózkodott. Egyébként Ralph Lauren-öltöny van rajta.

Embed from Getty Images

Kellen Quinn zenész, bár ezt gondolom, már ti is kitalálták. A textúrákkal is lehet játszani, nem csak a formákkal.

Embed from Getty Images

Kétségtelen, hogy Colman Domingo szettje a legemlékezetesebb az idei férfi mezőnyben. Nem is kell nagyon magyarázni, hogy miért. Az öltöny Atelie Versace, a cipő Christian Louboutin, az ékszerek pedig David Yurman.

Embed from Getty Images

Mondjuk, LaKeith Stanfield Saint Laurent-kezeslábasa sem semmi.

Embed from Getty Images

Rickard Göransson azt is megmutatja, hogy az egyszerű fekete szettet miként lehet különlegessé tenni. Egyébként meg ő is zenész, és az Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története c. film zenéjéért díjra is jelölték.

Embed from Getty Images