Attention please!?

thistlelittle, 2011. február 9. szerda

Az idén is megrendezésre kerülő Müncheni European Fashion Awards-on 17 ország 46 egyetemének 84 diákja képviseltette magát. A 2011-es év témája pedig: “Attention please!?”

FASH 2011

Ioana Ciolacu Miron, a bukaresti művészeti egyetem diákja az idei versenyen elnyerte a második díjat Muna című kollekciójával, amely név, a tojás szó finnre fordításával született meg.

Ioana Ciolacu Miron

A kollekció koncepciójának alapját is a tojás jelentései képezik. Az Attention please!?-re Ioana a befelé fordulás gesztusával válaszolt, ezzel hívva fel a figyelmet a külvilágban történő kellemetlen dolgokra. A tojásnak, mint formának is ugyanez a szerepe, a tökéletes, ovális test ellentétben áll az őt körülölelő tér imperfekcióival.

A kollekció darabjai

Ez a vezérelv a ruhadarabok létrehozásakor is érvényesült, hiszen a legtöbb alkotás egy darabból áll, a vágások és bevarrások helyett inkább origami hajtások adják meg a formákat.

A kollekció darabjai

+ itt a diák kategória díjazottjainak listája is:

I: Stephanie Hocker – Surreale Momente
II: Ioana Ciolacu Miron – Muna
II: Nina Kanitz – Einsamkeit
III: Natalia Politowa si Marcella Sewella – Ideal + Real

+ két videó, amelyekben a Ioanaval készült interjúkat lehet megnézni:

Fotók: Tanja Kernweiss, SDBI

Címkék: , , , , , , , ,

2 hozzászólás ”

  1. dana roxin:

    ez szuper!csak azt nem értem,ha ilyen ügyesek,akkor az Erdély TV-ben hogyan lehetnek olyan borzasztóan rosszul öltözöttek és stilustalanok a bemondók,riporterek??ott nem dolgozik stylist?kedves gáspárik!nadrágban és csizmában??!!asztal alatt keresztbetett lábakkal??ez pedig sajna a müsorokra is kisugárzik,egy 5 perces riportot lezavarnak laza 40 percben!!a reklámokat pedig lassítóval vették fel??

  2. Ola:

    Nalunk nem torodnek tulsagosan a design-al. Megveregetik a tervezok vallat, hogy ugyesek es nagy lehetoseg van bennuk…csak nem itt. Azert orulok, hogy elismerik a munkajukat, meg ha itthonrol ugy is mennek el, mint akik ‘hulyesegekkel’ foglalkoznak. Hajra!