Anna Sui mosolygó modelljei

Anna, 2012. július 6. péntek

Már egy ideje kerestem valami nőies, de nem (mű)bőr pénztárcát a meglévő (és hosszú évek óta becsülettel szolgáló) cipzáros, macskaféle-márkájú sportos darabom alternatívájaként. A napokban végre találtam egyet, ami nagyon megtetszett – színes, vidám mintájú és elég nagy ahhoz, hogy a gigaméretű személyi is elférjen benne. Nagyon bejön a cseles kapocs, amivel záródik. És valahonnan nagyon ismerős volt a márkajelzése: Anna Sui. A webkereső jóbarát, és akkor jöttem rá, hogy hát persze: a napszemüveges bejegyzésünkbe válogattunk be Anna Sui cicaszemüvegeket is anno.

Picit jobban utánaolvasva kiderült, hogy Anna Sui egy elismert amerikai dizájner, aki ruhákon és kiegészítőkön kívül foglalkozik még parfümökkel, kozmetikumokkal és eyewear-rel is. 1991-ben nyitotta meg első new yorki butikját, 2006-ban a Fortune magazin 400 millió dollár körülire becsülte az Anna Sui brand értékét. Az évek során számos elismerést és díjat begyűjtő Anna Sui darabjai nagyon kedveltek a hírességek körében is, kliensei között találjuk Blake Livelyt, Patricia Arquette-et, Mischa Bartont, Paris Hiltont, Christina Riccit, Chert, Naomi Campbellt, Sofia Coppolát, Maria Sharapovát, Liv Tylert is.

Ezen a népszerűségen az idei Anna Sui ready-to-wear kollekciókat nézegetve nem is csodálkozom, mert az Anna Sui darabok tényleg különlegesek. A tervezőnő nagyon szereti a mintákat, a különleges anyagokat, vonalakat és párosításokat, de mégis mindig az ízléses és hordható határain belül marad. A 2012/13 őszi-téli kollekció különösen tetszett, főleg kékes-zöldes árnyalatokra épül, sok darab a hatvanas éveket idézi, modern köntösben. A színes harisnyák is, de a bagolysapka mindent vitt. :) Míg a 2012 tavaszi-nyári kollekcióban a cicás napszemüveg dominált, ebben a kerek. Az élénk kékre festett szemek a pöttyel a sminkes bloggerek kedvence lett a MBFW-ről. Ami azonban feltűnt és leginkább (meg)tetszett az az volt, hogy

az Anna Sui bemutatóin a modellek MOSOLYOGNAK.

(Vagy legalábbis próbálkoznak.) Végre nem mord, három-napja-nem-ettem vagy csak egyszerűen unott viaszbaba-arcú lányok vonulnak a kifutón. why so serious?…

A teljes kollekciót képekben itt nézhetitek meg, a teljes bemutatót a tecsőn pedig itt. A Style.com rövid összefoglalóját a bejegyzés végén találjátok. Következzenek hát a kedvenceim!

képek 1, , 3, 4

Címkék: , , , ,