A világ legbosszantóbb modellje

GG, 2009. február 5. csütörtök

Igen, valóban ezzel a címmel büszkélkedhet Agyness Deyn, a fiúsan rövid szőke hajáról ismert brit modell. Mióta tavalyelőtt berobbant a köztudatba, Deyn kisasszony már felénekelt egy számot a The Five O’Clock Heroes együttessel, az ID magazin társszerzője, elfogyasztott két popzenész barátot, és a partik állandó szereplőjévé vált.

Egy idő után nem jelenhetett meg olyan divat- vagy pletykalap, amelyik nélkülözni tudta a modellt, ezért nem csoda ha a BBC közvélemenykutatása szerint ő lett a 2008-as év legidegesítőbb személyisége, mégpedig egy százas lista legtetején ülve. “Egyszerűen mindenhol ott van, képtelenség megszabadulni tőle” – síránkozott az egyik megkérdezett.

Agyness azonban nem aggódik a kétes hírnévért, sőt hozzá van szokva a listavezető szerepekhez. Ugyanis a szőke modell a tavalyi évben a divatszakma szinte minden jelentős díját besöpörte. A Tatler magazin toplistája szerint ő lett az év legjobban öltözött személyisége, megfosztva ettől az örökös címétől a veterán Kate Mosst.

Pedig, mint tudjuk, Moss sem kispályás játékos, olyan trendek fűződnek a nevéhez, mint a férfiszabású mellények, a leopárd mintás kabátkák, és természetesen a balerinacipővel hordott skinny-jeans. Tehát amikor Agyness elorozta előle ezt a trófeát, egyértelművé vált kire figyel most a divatszakma.

Fiúsra vágott platinszőke haja egyben a védjegyévé vált, és űdítően hat a kifutókon látható világosbarna hajzuhatagok tömkelegében. Természetesen a frizurájából hamarosan divat lett, és nem is olyan meglepő módon, nemcsak a lányok körében.

Kate Mossnak azonban mégsincs félnivalója, hisz a szőke punk lány stílusát legalább annyian utálják, mint ahányan kedvelik. Öltözkédését leginkább az eklektikus jelzővel illethetnénk, bátran keveri a legkülönbozőbb mintákat és színeket, szinte soha nem hiányozhat fejéről a kalap, és ami még a védjegyévé vált a szűk mintás nadrágok és az ormótlan, férfias cipők.

Már azon sem lepődünk meg, hogy Agyness Deynt valójában nem is így hívják. Ezt a nevet egy numerológus találta a fiatal lánynak, mint szerencsét hozó kombinációt, és lásd csodát, rá nemsokára Agyness a kifutók világának nélkülözhetelen szereplőjévé vált.

És hogy nem létezhet divatshow Agyness nélkül, mi sem bizonyítja jobban, hogy a múlt év elején csúnya szemgyulladással kezelték, enne ellenére egyik designer sem volt hajlandó lemondani róla a kollekciója bemutatójáról. Cserébe Deyn félszemű kalózként viselte a neki tervezett, immár a kollekció részévé avanzsált szemkötőket.

Agyness stílusának báját az adja, hogy nem veszi komolyan magát és a divatot úgy általában. Egyedien tudja keverni a márkás holmikat a turkálós cucokkal, és valószínűleg jól szórakozik azokon a lányokon, akik őt lemásolva igyekeznek stílusosak lenni. Noha sokszor a nyolcvanas évek rémálmát testesíti meg, eredetiséget nem lehet elvitatni tőle, és ki tudja, vajon legközelebb melyik divatcég dobja a piacra a Deyn-kollekciót.

[gg]

Címkék: , , , ,

3 hozzászólás ”

  1. Tigishop:

    Hát nem tudom….nekem valahogy nem jönnek be ezek a ruhák. :) De általában így vagyok az elsősorban kifutóra készített darabokkal. A haja viszont bejön! :) Jó kis frizukat lehet belőle készíteni. Csak egy kis Manipulator és kész is :)

  2. Hanní:

    Hú én most csináltattam ilyen frizut és nagyon könnyen kezelhető.Imádom ezt a lányt és a stílusát.:D

  3. aaa replicas:

    Those are so fashionable.But i can’t dress myself like these.A pity.