A szürke ötven árnyalata

Anna, 2012. október 10. szerda

Az ezerféle színű nyári körömlakkjaidat ideje lecserélni kevésbé élénk, pasztellesebb vagy sötétebb tónusú árnyalatokra.

Az őszi/téli körömlakkok palettáján a bézs- és natúr árnyalatok mellett évről-évre megjelennek a sötét színek: a bordó, a sötétzöld, az éjkék és az örök vörös. Az idei téli szezon egyik újabb nagy trendje a szürke körömlakk, a világos színektől az egészen sötétig, sőt a színes szürkék is nagyon divatosak.

Jól mutatja az amerikai first lady, Michelle Obama stílusikon pozícióját, hogy miután nemrég szürke körömlakkot villantott a választási kampány egyik kulcseseményén, a stílusszakértők máris a szürke körömlakk nagy visszatéréséről beszéltek.

Egy jól megválasztott szürke árnyalat szinte minden öltözékhez talál, szép, és megfelelő alternatívája lehet az elegáns, de kissé unalmas francia lakkozásnak. Összegyűjtöttem néhány képet, hogy meghozzam a kedvetek a szürke körömlakkokhoz. :) A bejegyzés második felében pedig pár különlegesebb, de nagyon divatos lakkozásról esik majd szó.

A szürke ötven árnyalata

világosszürkék

középszürkék

sötét, kékesbe hajló szürkék

színes szürkék, tompított színárnyalatok

A szürke körömlakkok egyik változata a fémesen csillogó ezüstszürke. Sőt a tükörhöz hasonló ezüstös/króm hatású körmök is nagyon-nagyon divatosak. Egy ilyen alapjában véve egyszerű, csicsamentes, de mégis különleges manikűrrel ki lehet tűnni a szürke tömegből.

És ezzel elérkeztünk egy újabb nagy trendhez, amely épp a másik véglet: matt körömlakkok. Már a tavaly-tavalyelőtt is lehetett kapni matt lakkokat, az Avon is forgalmaz(ott) ilyesmit, ha jól emlékszem. A bársonyos fényű és tapintású, jó minőségű matt körömlakkok nagyon szépek tudnak lenni.

Neked melyik tetszik?

Címkék: , , , , ,