A farmernek álcázott cicanadrág

GG, 2009. július 23. csütörtök

Miután a boyfriend jeans maszkulin és lezser szabásvonalai végül meghódították az utolsó slim jeans rajongót is, újból visszatér a lábhoz simuló trend és visszaköveteli a trónját. A divat eme beazonosíthatatlan tárgya az angolszász területről érkezett és teljesen ellentétes irányt képvisel a bő szárú farmerekkel szemben.

Két ismert divatcikk határmezsgyéjén helyezkedik el, egyrészt a leggings, a lábra simuló cicanadrág, valamint a szűk szárú farmerek keveréke, és ékes angol nyelven jeggingsként találtak rá megfelelő kifejezést. Magyarra fordítva, olyan mintha farmer hatású cicanadrágot viselnénk, ami egyszerű sztreccsgatyánál mégiscsak több, mivel egy nadrágszerűbb képződmény benyomását kelti a felületes szemlélő előtt.

Az identitászavaros ruhadarab anyagát ötven százalékban a leggings anyagát is képező rugalmas szövet alkotja, szintén ötven százalékban pedig pamutot találunk benne, deréktájon egy széles gumirész határolja, és a varrások úgy helyezkednek el rajta, mint egy igazi farmeren.

Mivel természetesen ezt a ruhaneműt is már rengeteg sztár viselte, szakértők szerint nemcsak egy szezonálisan fellobbanó és pontosan olyan gyorsan kihunyó trendről van szó, hanem igenis nagy jövőt jósolnak ennek a furcsa mutánsnak. Főleg azért is, mert ezt a modell a legtöbb lábhoz simuló nadrággal szemben nemcsak a csontsovány hölgyeknek áll jól: Sienna Miller mellett Beyonce is szívesen viseli.

Még ha etimológiailag közelebb is áll a farmerhoz, de valójában mégiscsak egy leggings és aszerint is kell viselni. Tehát szóba sem jöhetnek derékig érő pólók, illetve mellénykék. Helyette hosszú, V nyakú pólókkal illik hordani, valamint egy pár vintage szandállal. Ilyen társaságban a jeggings alkalmi és ízléses öltözékké válhat a mindennapokban. Még ha egy pillanatra el is borzadunk tőlük, virágos és márványozott változatai szintén hordhatónak vannak kikiáltva.

[gg]

Címkék: , , ,

12 hozzászólás ”

 1. Đuro Endre:

  Végre, ismét láthatók a szép lábak

 2. V10R1C4:

  Ez olyan, mint egy sztreccsfarmer:-) olyanom van nekem is, csak régi fajta… a Doringót ha vki ismeri, na az a márka.

 3. Labellove:

  Nagyon jó ez a kis összeállítás. Én imádom ezt a szerkóstílust. De a boyfriend jeanst se temessük még.

 4. Jámbor Ferencz:

  Ezen a blogon nem nagyon látok férfi modelleket. Na nem mintha homoszexuális lennék, csak lassan mi kell küzdjünk már a férfi egyenjogúságért.

 5. Tomka:

  Szeretnék én is egy ilyet, és tippeket kérnék hol tudok vásárolni!?

 6. Szofii:

  @Tomka: én pl. a Tesco-ban láttam ilyet, bár igaz, hogy pécsi vagyok.

 7. annie:

  egy hónapja láttam ilyet a NewYorkerben, volt fekete és sötétkék is

 8. lényeglátó:

  Nem 1 eltörni való lába van! 2 Olyan lába van, mint az őzikének! olyan szőrös. Olyan lába van, mint 1 ékszer, nyakbavaló!

 9. Katica09:

  Ez a trend nagyon jó azoknak akik csinos lábakkal és formás hátsóval vannak megáldva, mindenki másnak továbbra is a rendes farmerokat ajánlom és azon belül is a jó minőségűeket. Nekem a kedvencem a boyfriend jeans, eddig a barátomét lopkodtam, de múlt héten az Andrássy úti Levi’s üzletben magamnak is beszereztem egyet.

 10. stiletto:

  láttam hasonló lábakat az Auschwitzi haláltáborról készített dokumentum fotókon, nem kimondottan az én ízlésvilágom de hát „de gustibus non est disputandum” (ez a szálló ige, állítólag latinul van .. a szerkesztőségnek figyelmébe ..) DD

 11. Vivi:

  Légyszii segítsetek szeretnék egy ilyen farmer hatásúú cicanadrágot vennni,de sehol sem találkok, ha valaki tud ebben segíteni ,segítsen légyszii! Előre is köszööönöm

 12. Eszer:

  A Tesco-ban láttam, és próbáltam egy szuper márványosra koptatott modellt, és még a 44-es méretemen is frankón állt. Egy tunikával, és saruval, vagy balettcipővel hihetetlen kényelmes viselet, még így nyáron is, mert vékonyabb mint ugye a sima farmer. Én holnap veszek egyet, és gyarapítom a jeggingset hordók táborát. :)